יום חמישי, 13 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
לקראת הבחירות: המשטרה נערכת לאיומים על טוהר ההצבעהבתו של מייקל ג'קסון חושפת פרטים על הילדות: "זה הרגיש הגיוני""ברוח טובה": סגלוביץ' ועבאס שוחחו לגבי הצטרפות לרע"םמלך זילברשלג חושף: "אני ישן כל לילה במקום אחר"הסרטון שהצית את התקווה: האם אלקראס יהיה כשיר ל-US Open?ברמת גן מרוצים: "החתמנו את הזרים שרצינו, הם צריכים להוביל"כפי שפורסם לראשונה בוואלה: חצי גמר האירוויזיון הראשון בבולגריה יתקיים ביום הזיכרוןבסופ"ש: חשש לשיטפונות בנחלי ים המלח ומדבר יהודה"לתת קול למי שאין לו מילים": הבינה המלאכותית שקוראת את הכאב של הסוסיםהשופט נעם סולברג נפגש עם המפכ"ל דני לוי במטרה להיערך לבחירותגרמין לסוסים ובירה של LG: הגאדג'טים הכי לא צפויים של ענקיות הטק"מי שינסה לפגוע בטוהר הבחירות יפגוש משטרה נחושה"לקראת הבחירות: המשטרה נערכת לאיומים על טוהר ההצבעהבתו של מייקל ג'קסון חושפת פרטים על הילדות: "זה הרגיש הגיוני""ברוח טובה": סגלוביץ' ועבאס שוחחו לגבי הצטרפות לרע"םמלך זילברשלג חושף: "אני ישן כל לילה במקום אחר"הסרטון שהצית את התקווה: האם אלקראס יהיה כשיר ל-US Open?ברמת גן מרוצים: "החתמנו את הזרים שרצינו, הם צריכים להוביל"כפי שפורסם לראשונה בוואלה: חצי גמר האירוויזיון הראשון בבולגריה יתקיים ביום הזיכרוןבסופ"ש: חשש לשיטפונות בנחלי ים המלח ומדבר יהודה"לתת קול למי שאין לו מילים": הבינה המלאכותית שקוראת את הכאב של הסוסיםהשופט נעם סולברג נפגש עם המפכ"ל דני לוי במטרה להיערך לבחירותגרמין לסוסים ובירה של LG: הגאדג'טים הכי לא צפויים של ענקיות הטק"מי שינסה לפגוע בטוהר הבחירות יפגוש משטרה נחושה"
כלכלה

"העסק רק שגשג": כמה השפעה יש למחאות נגד עסקים ישראלים באמריקה?

16 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 78דירוג אובייקטיביות78/100

"העסק רק שגשג": כמה השפעה יש למחאות נגד עסקים ישראלים באמריקה?

פעילים פרו-פלסטינים סימנו מסעדות ומאפיות בבעלות ישראלית בארה"ב, וארגנו אירועי מחאה, הפגנות והתנכלויות ללקוחות. התוצאה בחלק מהמקרים הייתה דווקא הפוכה: עלייה בתמיכה, תורים בקופות ומאבק קהילתי לשמירה על המקום. במקרים אחרים, הלחץ יחד עם תנאי השוק הקשים הכריע את העסקים והם נאלצו לסגור. הקרב התודעתי על הקפה

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הכתבה ב-Ynet בוחנת את השפעת מחאות אנטי-ישראליות וקמפייני חרם על עסקים ישראליים-אמריקניים בארצות הברית, ומציגה תמונה מורכבת שבה ההשפעה אינה חד-משמעית. בעוד שפעילים פרו-פלסטינים מיהרו לקחת קרדיט על סגירת שישה סניפים של קבוצת המסעדות "CookNSolo" בפילדלפיה, הבעלים, השף מייקל סולומונוב וסטיב קוק, טוענים כי ההחלטה נבעה מסיבות כלכליות כגון אינפלציה, שוק רווי וירידה בתנועת לקוחות מאז הקורונה. סטיב קוק אף ציין כי "כל פעם שהייתה הפגנה, זה תמיד הוביל לעלייה לטווח קצר בעסקים".

  • במקרים מסוימים, כמו ב"קפה ארון" בניו יורק, המחאות הובילו דווקא לגל תמיכה קהילתית, עלייה בהכנסות ואף להפיכת המקום לכשר, כ"ביטוי של גאווה יהודית אל מול פני האנטישמיות הגואה".
  • לעומת זאת, עסקים אחרים, כמו רשת "Shouk" בוושינגטון ודיינר "גולדן גלוב" בלונג איילנד, נאלצו לסגור את שעריהם בעקבות הטרדות, ונדליזם ולחץ ציבורי, בשילוב עם קשיים תפעוליים ומשפטיים.
  • גם רשתות גדולות יותר, כמו "Breads Bakery" ו"טאטה", התמודדו עם מחאות עובדים וקריאות לחרם, אך חוו גם תמיכה צרכנית נלהבת שהובילה לתורים ארוכים ולעלייה במכירות.

הכתבה מסכמת כי קמפייני החרם, אף שהם ממוסגרים כניצחונות על ידי פעילי BDS, פועלים לעיתים כחרב פיפיות, מספקים חשיפה תקשורתית ומייצרים גל תמיכה קהילתית שמחזק כלכלית את העסקים המותקפים, כאשר סולידריות חברתית הופכת לכוח כלכלי משמעותי.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

בריאותלפני 5 שע׳

מוטציות שנשכחו על רצפת חדר העריכה

חוקרים במכון ויצמן למדע בדקו מדוע מנגנוני תיקון הדי-אן-אי מתקנים טעויות מסוימות, ומפספסים אחרות וכיצד פעילותם מעצבת את הגנום האנושי

מקור: Ynet80

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה