יום רביעי, 26 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ההורים מאיימים בבג"ץ: "להקפיא מיד את הפיילוט להחלפת הסייעות הרפואיות"בעקבות ההדחה: נקבע מועד המשחק בין הפועל ב"ש למכבי ת"אהתינוק התקשה לנשום – והרופאים גילו בוושט סיכות מהדקהרוחות בהפועל תל אביב סוערות, היידיגר צפוי לחתוםנפאל: 8 הרוגים בשיטפונות, חשש לחייהם של מאות נעדרים – בהם ישראליםזהו רגע השבר הגדול ביותר שלי כאוהד הפועל באר שבעאסון בפקיסטן: 14 תינוקות נספו בשריפה בבית חוליםרונאלדו זעם והוחלף, מאמנו לא התרגש: "כל השאר לא משנה"דניאל פרץ לקח אחריות אחרי התבוסה בגביע הליגה: "הגול באשמתי"הדחיקה של גמליאל בספירה החוזרת והלחץ בליכוד: "גניבת מקום, נשקול מפלגה אחרת"הדחיקה של גמליאל בספירה החוזרת והלחץ בליכוד: "גניבת מקום, נשקול מפלגה אחרת"ח"כ עודד פורר לבן גביר: "מדוע השב״כ נכנס לחקירה רק עכשיו?"ההורים מאיימים בבג"ץ: "להקפיא מיד את הפיילוט להחלפת הסייעות הרפואיות"בעקבות ההדחה: נקבע מועד המשחק בין הפועל ב"ש למכבי ת"אהתינוק התקשה לנשום – והרופאים גילו בוושט סיכות מהדקהרוחות בהפועל תל אביב סוערות, היידיגר צפוי לחתוםנפאל: 8 הרוגים בשיטפונות, חשש לחייהם של מאות נעדרים – בהם ישראליםזהו רגע השבר הגדול ביותר שלי כאוהד הפועל באר שבעאסון בפקיסטן: 14 תינוקות נספו בשריפה בבית חוליםרונאלדו זעם והוחלף, מאמנו לא התרגש: "כל השאר לא משנה"דניאל פרץ לקח אחריות אחרי התבוסה בגביע הליגה: "הגול באשמתי"הדחיקה של גמליאל בספירה החוזרת והלחץ בליכוד: "גניבת מקום, נשקול מפלגה אחרת"הדחיקה של גמליאל בספירה החוזרת והלחץ בליכוד: "גניבת מקום, נשקול מפלגה אחרת"ח"כ עודד פורר לבן גביר: "מדוע השב״כ נכנס לחקירה רק עכשיו?"
כלכלה

אב ל-3 חויב במזונות נמוכים: "למנוע חרפת רעב"

לפני 5 שע׳ ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

אב ל-3 חויב במזונות נמוכים: "למנוע חרפת רעב"

בני הזוג נפרדו על רקע אלימות מצד הבעל, אבל בית המשפט קיבל את טענתו למצוקה כלכלית. נקבע שהוא ישלם רק 1,100 שקל בחודש עבור שני הקטינים

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

בית המשפט למשפחה בקריות קבע לאחרונה כי אב לשלושה ילדים ישלם מזונות זמניים בסך 1,100 שקלים בלבד לאשתו, ממנה נפרד במרץ 2023 על רקע אירועי אלימות ואלכוהוליזם, וזאת כדי למנוע ממנו "חרפת רעב". השופטת גילא ספרא-ברנע התרשמה כי הכנסות האם גבוהות משמעותית מאלו של האב, המצוי במצב כלכלי קשה וטען כי אין לו הכנסות כלל. על אף שהדין האישי של בני הזוג, נוצרים אורתודוכסים, מטיל את חובת המזונות על האב, השופטת ציינה כי הדין מכיר במצב של אם אמידה ואב עני.

התרשמתי כי חיוב האב לשאת במלוא צורכי הקטינים יביא את האב לחרפת רעב וייצור מצב לא הוגן, וזאת בעוד הדין האישי של הצדדים מכיר במצב בו יש אם 'אמידה' ואב 'עני'.

החיוב כולל 800 שקלים עבור צרכי שני הקטינים ועוד 300 שקלים עבור מדור, בתוספת השתתפות בהוצאות חינוך ובריאות בהתאם ליחס ההכנסות, עד לבירור מלא של מצבם הכלכלי של הצדדים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה