אחרי שירשה בניין יוקרה בת"א – בן הזוג לשעבר ביקש לא לחלוק איתה את הפנסיה

הפרוד ביקש שלא לחלוק את הפנסיה שלו עם בת זוגו לשעבר מאחר שירשה מאביה זכויות בבניין יוקרה, ששוויין לטענתו כ-150 מיליון שקל, אולם בית המשפט דחה את דרישתו וקבע כי אין לסטות מחלוקה שוויונית. עו"ד של הגבר: "שוקלים להגיש ערעור"
בית המשפט המחוזי מרכז דחה בקשה של גבר להתיר לו להותיר בידיו את מלוא זכויות הפנסיה שצבר, בטענה שאשתו לשעבר ירשה בניין יוקרה בתל אביב בשווי עשרות מיליוני שקלים, מה שיצר פער כלכלי עצום ביניהם. הזוג היה נשוי למעלה מ-25 שנה, והגבר טען כי לנוכח מצבו הרפואי והפער הכלכלי, יש לבצע חלוקה לא שוויונית של הרכוש המשותף.
השופטים קבעו כי ירושת האישה מהווה נכס חיצוני שאינו בר איזון, וכי אין לבעל זכות "לנגוס" בו או לקבל פיצוי על ערכו באמצעות הפחתת חלקה של האישה ברכוש המשותף.
בית המשפט הדגיש כי הכלל בחוק יחסי ממון הוא חלוקה שוויונית, וכי סטייה ממנו אפשרית רק במקרים מיוחדים למניעת מצוקה כלכלית ממשית, ולא לצורך חלוקה מחדש של רכוש פרטי. עורכות דינו של הבעל מסרו כי הן לומדות את פסק הדין ושוקלות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.