יום ראשון, 8 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

איראן טוענת: "השתלטנו על צוללת אמריקנית בלתי-מאוישת"

8 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 83דירוג אובייקטיביות83/100

איראן טוענת: "השתלטנו על צוללת אמריקנית בלתי-מאוישת"

משמרות המהפכה טענו כי השתלטו על צוללת רובוטית בהורמוז, לצד תמונות. לפי "תסנים" מדובר בדגם ששוקל 3 טונות, מסוגל לפעול עד עומק של 6 ק"מ ולסייע בלוחמה נגד מוקשים: "נפרסם תיעוד בשעות הקרובות". גורם אמריקני: "כשב"ם התקלקל בזמן שסקר מים באזור איראן". המצור הכלכלי על איראן מתרחב, עם סנקציות אמריקניות על חברות תעופה: "המטרה – לקרקע אותן"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

איראן טענה כי השתלטה על צוללת בלתי-מאוישת אמריקנית בכניסה למצר הורמוז, ופרסמה תמונות של הכלי. משמרות המהפכה טענו כי מדובר בצוללת מתקדמת שנתפסה ב"מבצע מודיעיני ומבצעי מורכב".

איראן טוענת: "השתלטנו על צוללת אמריקנית בלתי-מאוישת"

גורם אמריקני אישר כי כלי שיט בלתי מאויש התקלקל באזור, אך טען שמדובר בדגם ישן ללא ציוד מסווג. הצוללת, מדגם Dive-LD של Anduril Industries, מיועדת למגוון משימות כולל איסוף מודיעין ולוחמה נגד מוקשים.

  • האירוע מתרחש על רקע מתיחות גוברת בין ארה"ב לאיראן, הכוללת סנקציות כלכליות אמריקניות נרחבות על תעשיית התעופה האזרחית האיראנית.
  • חבר הפרלמנט האיראני, איבראהים רזאי, התגרה בנשיא טראמפ באומרו: "טראמפ! הילחם, אם אתה יכול".
  • הסנקציות החדשות מכוונות ל-36 גופים, כולל חברות תעופה מסחריות וספקי שירותי מטען, בטענה שהם מסייעים להטסת נשק ומטענים בלתי-חוקיים.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

ספורטלפני 7 שע׳

דקה 11: פאלאס – ליברפול 0:0

ליגה אנגלית, מחזור 10: עם חלאילי בספסל, הנשרים מנסים לצאת מהמשבר ולעלות מעל הקו האדום, כשמנגד החבורה של איראולה רוצה לנצח אחרי שני הפסדים

מקור: Ynet82

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה