אירופה בוערת: עשרות אלפים נמלטו מהלהבות, ספרד הכריזה על מצב חירום לאומי

שריפות ענק משתוללות ממערב למדריד ובחופי צרפת, יישובים פונו והכבאים נאבקים למנוע את איחוד מוקדי האש. בחצי האי קאפ פרה חולצו תיירים ותושבים בסירות. ספרד וצרפת ביקשו סיוע אווירי מהאיחוד האירופי
גל שריפות חריג מתפשט בדרום ומערב אירופה, מאלץ עשרות אלפי תושבים ותיירים להתפנות ומוביל את ספרד להכרזה על מצב חירום לאומי לראשונה בשל שריפות יער. מוקדי אש מסוכנים בוערים במערב מדריד ובדרום-מערב צרפת, כאשר החום הקיצוני, הרוחות החזקות והיובש מאיצים את התפשטות הלהבות.
נציג הממשלה במדריד, פרנסיסקו מרטין, הזהיר כי האש יצאה משליטה וכי כוחות החירום נערכים לפינוי יישובים נוספים.
בספרד, למעלה מ-10,000 בני אדם פונו מיישובים שונים, ושר הפנים הספרדי, פרננדו גרנדה-מרלסקה, הדגיש כי המשימה העיקרית היא למנוע את
התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.