באיחור של 28 שעות: חיל האוויר קיבל אישור מהדרג המדיני לתקוף בלבנון

באיחור של 28 שעות, חיל האוויר קיבל את האישור מהדרג המדיני לתקוף בכפר אל מנצורי בגזרה המערבית בדרום לבנון. על פי דיווחים בלבנון חיל האוויר תקף פעמים בשעה האחרונה באל מנצורי. התקיפות באו בעקבות האירוע הקשה בו הופעל מטען חבלה רב עוצמה בתוך מבנה על כח צה"ל מחטיבה 55. באירוע נהרג מפקד פלוגה רס"ן הראל ברשטוק ולוחם רס"ב תמיר וקנין. ארבעה לוחמים נוספים נפצעו קשה. לאחר האירוע, הודיע צה"ל לתושבי הכפר טל מנצורי כי עליהם להתפנות מיידית מהכפר לקראת תקיפות צה"ל. אולם על פי גורמים בצה"ל, הדרג המדיני לא אישר את תוכניות התקיפה של צה"ל תחילה.
אימו של אלדר דיין בזירה: "קחו אותי לראות – אגיד לכם אם זה הוא"
גרמניה מעלה כוננות: רוסיה מסלימה את הלחימה – הצעד הראשון נעשה
פיצוץ מטען קטלני בדרום לבנון: שני לוחמים נהרגו, ארבעה נפצעו באורח קשה
תיעד את העימות – ונורה למוות: האישום החמור נגד ינון אליה לוי
"הוא היה האור של כולם, לא הפסיק להתייצב למילואים": תמיר וקנין נפל בפיצוץ מטען בלבנון
חיל האוויר קיבל אישור מהדרג המדיני לתקוף בכפר אל-מנצורי שבדרום לבנון, באיחור של 28 שעות לאחר אירוע קשה בו נהרגו רס"ן הראל ברשטוק ורס"ב תמיר וקנין ונפצעו ארבעה לוחמים נוספים. האירוע התרחש כאשר מטען חבלה רב עוצמה הופעל בתוך מבנה על כוח צה"ל מחטיבה 55. בעקבות האירוע, צה"ל הודיע לתושבי הכפר להתפנות לקראת תקיפות, אך על פי גורמים בצה"ל, האישור מהדרג המדיני התעכב. התקיפות באל-מנצורי בוצעו לאחר קבלת האישור.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.