בג"ץ ללוין: איך תמנה ראש מח"ש בממשלת מעבר?

השופטים הורו לשר המשפטים להבהיר אם בכוונתו לקדם את מינוי ראש מח"ש עמוק לתוך תקופת הבחירות – לאחר שהמועד להגשת מועמדויות הוארך שוב. בעבר נקבע: "על ממשלת מעבר לנהוג בריסון – גם בכל הנוגע למינויי בכירים"
בג"ץ הורה לשר המשפטים יריב לוין להבהיר כיצד בכוונתו למנות ראש מח"ש בתקופת בחירות, לאור המגבלות החלות על מינויי בכירים בממשלת מעבר. ההליך צפוי להימשך עמוק לתוך תקופת הבחירות, כאשר המועד האחרון להגשת מועמדות הוארך עד 16 באוגוסט, כחודשיים לפני הבחירות המתוכננות ב-27 באוקטובר.
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, עדכנה את בג"ץ כי ההליך יסתיים "במקרה הטוב כחודשיים לפני הבחירות", מה שמעורר שאלות לגבי עמידה בהלכה הפסוקה המחייבת ריסון ואיפוק ממינויים משמעותיים בתקופה זו. בג"ץ הדגיש כי על ממשלת מעבר לנהוג באיפוק בפעולותיה, אלא אם קיים צורך ציבורי חיוני, וכי מינויים לתפקידים בכירים עלולים להיתפס כמונעים משיקולים פסולים.
המינוי מתבצע במסגרת חוק מח"ש החדש, שאושר לפני כחודשיים והופך את היחידה לעצמאית וכפופה ישירות לשר המשפטים, בניגוד לעמדת הייעוץ המשפטי שראתה בו "טקס קבורה לחקירות השחיתות".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.