בהמשך לדרישה לפסילת מפלגת רע"מ: משפחות שכולות עתרו נגד יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט סולברג.
פורום "בוחרים בחיים" של משפחות שכולות ונפגעי טרור הגיש עתירה דחופה לבג"ץ נגד יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, לאחר שדחה את בקשתם להיות נוכחים בדיון על פסילת מפלגת רע"מ. הדיון בוועדת הבחירות צפוי להתקיים מחר, והמשפחות ביקשו מבג"ץ להקפיא את ההליך עד להכרעה בעתירתן. השופט סולברג נימק את החלטתו במגבלת מקום, חשש מ"התלהטות יצרים" וטענה כי קרבת המשפחות לתיק "אינה גבוהה יחסית", מכיוון שהבקשה אינה עוסקת במעורבים ישירים בפיגועים.
לא ייתכן שנציגי רע"מ יישבו בתוך האולם, ואילו המשפחות השכולות שהגישו את בקשת הפסילה יישארו בחוץ. קשה לקבל במיוחד את הקביעה שלפיה מידת הקרבה שלנו לעניין אינה גבוהה. יקירינו נרצחו בידי מחבלי חמאס, ובקשת הפסילה שהגשנו עוסקת בטענות לתמיכה באותו ארגון טרור. הקשר שלנו לדיון אינו תיאורטי - הוא נכתב בדם של המשפחות שלנו.
המשפחות השכולות תוקפות את הנימוקים וטוענות לפגיעה בעקרון השוויון ובהליך הוגן, שכן הן יזמו את ההליך ואספו חומרים רבים על קשרים נטענים בין רע"מ לחמאס.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.