בחמאס מנסים להבין איך "ראש השב"כ" העזתי נשלף מתחת לאף שלהם | זו גרסתם

בארגון הטרור טוענים כי ההכנות של שב"כ למעצרו של מועין אל-עראביד נמשכו חודשים בלב עזה, ובין השאר בוצע שימוש בנשק שהכיל חומר מרדים – וחוליה נוספת המתינה מאחורי ביתו של מועין אל-עראביד. כך זה קרה לשיטתם, והתיעוד שמתיישב עם תיאור מעצרו
עיתון "א-שרק אל-אווסט" הסעודי פרסם את גרסת חמאס למבצע המעצר של מועין אל-עראביד, "ראש השב"כ" של חמאס ברצועת עזה, שהתרחש ביום שלישי. גורמים בחמאס טוענים כי ההכנות למבצע נמשכו חודשיים, במהלכן התחזו אנשי שב"כ לעובדי ארגון סיוע בינלאומי שהקימו דוכני אוכל ומשקאות כדי לאסוף מידע על אל-עראביד. לטענתם, הפעולה כללה גם הפעלת פלסטינים לאיסוף מידע, וביום המבצע הוסתרו כלי נשק בתוך הדוכנים. במהלך ניסיון המעצר, אל-עראביד פתח באש, ואנשי הכוח ירו לעברו "תחמושת שהכילה חומר מרדים".
"המחבל שנעצר פעל בתקופה האחרונה לביסוס שליטתו של ארגון הטרור חמאס בצפון הרצועה, ולקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל הפועלים במרחב הקו הצהוב."
במהלך חילופי האש נהרגה אשתו של אל-עראביד ושניים מילדיו נפצעו. אל-עראביד עצמו נפצע וניסה להימלט, אך נתפס על ידי חוליה נוספת שהמתינה לו. צה"ל ושב"כ אישרו את מעצרו של אל-עראביד, שניהל את תחום הביטחון המסכל והמודיעין בחמאס, וציינו כי חיל האוויר תקף יעדים צבאיים כדי להסיר איומים על הכוחות.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.