ביממה אחת: צה"ל חילץ שלושה יהודים שנכנסו לשטחי הרשות הפלסטינית

עודכן לאחרונה: 24.8.2026 / 5:52
שלושה יהודים שנכנסו לשטחי הרשות הפלסטינית בשלושה מקרים שונים, חולצו אמש (ראשון) על ידי כוחות צה"ל. שלושת המקרים, שאירעו בכפר עין עריק, יריחו ובית לחם, הועברו לטיפול משטרת מחוז יהודה ושומרון.המקרה הראשון התרחש במרחב הכפר עין עריק, שליד רמאללה, כשבמנהל האזרחי התקבל דיווח אודות יהודי חמוש המסתובב באזור. קציני מפקדת התיאום והקישור בבנימין חילצו את האזרח, והוא הועבר לידי צה"ל.באותה העת, התקבל דיווח על יהודיה המסתובבת בעיר יריחו שבחטיבת הבקעה, כשנשקפת סכנה לשלומה. קציני מפקדת התיאום והקישור בבקעה חילצו את האזרחית. מתחקיר ראשוני עולה כי היא נכנסה במכוון למרחב העיר הפלסטינית. המקרה השלישי התרחש בבית לחם, שם נצפה ישראלי מעורער בנפשו מסתובב ברחובות העיר. תושבים שהבחינו באיש, דיווחו למערכת הביטחון והוא חולץ במהרה על ידי הכוחות. במערכת הביטחון שבים ומדגישים כי הכניסה לשטחי A מסכנת חיים, ואסורה על פי חוק.
אמש, שני חשודים נעצרו לחקירה על ידי שוטרי מחוז ש"י בחשד לאלימות נגד קשיש בעל מוגבלות. בתיעוד נראה אחד החשודים מכה את האדם המבוגר, המתנייד עם קביים, בעוד חברו מצלם את המעשה.בתיעוד שפורסם ברשתות החברתיות ניתן לראות את אחד הצעירים מתעמת עם אדם מבוגר ואף מכה אותו באמצעות מוט.אזרחים שנתקלו בדיווח ברשתות העבירו אותו לידי המשטרה. עם קבלת הסרטון, חוקרים בתחנת חברון שבמרחב יהודה איתרו את הצעירים והעבירו אותם לחקירה. החשוד בתקיפה, בן 16 מהיישוב אביגיל שבשומרון, נכלא בתום חקירה, ויובא בהמשך היום לדיון בבית המשפט. החשוד השני, בן 17 מירושלים, שתיעד את התקיפה, נשלח למעצר בית בתנאים מגבילים.
במהלך יממה אחת, חולצו שלושה יהודים על ידי כוחות צה"ל לאחר שנכנסו לשטחי הרשות הפלסטינית בשלושה מקרים נפרדים. המקרים אירעו בכפר עין עריק, יריחו ובית לחם, והועברו לטיפול משטרת מחוז יהודה ושומרון. במקרה הראשון, יהודי חמוש אותר בעין עריק וחולץ על ידי קציני מפקדת התיאום והקישור בבנימין. במקביל, אישה יהודייה שנכנסה במכוון ליריחו וחולצה על ידי קציני מפקדת התיאום והקישור בבקעה. המקרה השלישי התרחש בבית לחם, שם חולץ ישראלי מעורער בנפשו לאחר שתושבים דיווחו עליו. מערכת הביטחון מדגישה כי הכניסה לשטחי A מסכנת חיים ואסורה על פי חוק.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.