בית המשפט העליון: הרשות הפלסטינית לא תוכל לסתור קביעת נכות בתביעות פיצויים

השופטים קיבלו את עמדת היועמ"שית וקבע כי הרשות הפלסטינית לא תוכל להביא ראיות לסתור קביעת נכות שנקבעה על ידי הביטוח הלאומי או בית המשפט. בכך נדחו ערעורי הרש"פ בתביעות לפיצויים לדוגמה שהגישו נפגעי טרור ובני משפחותיהם
סקירה: מתלי נירוסטה לאביזרי טיגון אוויר Ninja Crispy FN101 (סט 3 יחידות)
AliExpress לצפייה בביקורת ←
בית המשפט העליון קבע כי הרשות הפלסטינית לא תוכל להביא ראיות לסתור קביעות נכות של נפגעי טרור, שנקבעו על ידי המוסד לביטוח לאומי או בית המשפט, במסגרת תביעות לפיצויים לדוגמה נגדה. ההחלטה ניתנה במסגרת שני ערעורים שעסקו בחוק הפיצויים לדוגמה, שנכנס לתוקפו ביוני 2024 ומאפשר לנפגעים עם נכות צמיתה לקבל פיצויים מהרשות הפלסטינית. בית המשפט אימץ את עמדת היועצת המשפטית לממשלה ודחה את ערעורי הרשות, וקבע כי לשון החוק ברורה וכי קביעת נכות צמיתה מחייבת את הרשות.
הגם שמדובר בחוק חריג עד מאוד בנוף החקיקה הנזיקית, לשון החוק ברורה ומשרתת את תכליות החוק. במצב הדברים דהיום, חוק פיצויים לדוגמה הוא חלק מספר החוקים של מדינת ישראל, וקביעות בית משפט קמא - בדין הן.
השופטים הדגישו כי החוק אינו מאפשר לרשות להביא ראיות לסתור את קביעת הנכות, וכי סכום הפיצוי אחיד ואינו מושפע משיעור הנכות.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.