בעקבות המשבר האחרון על החלטת הממשלה בדבר הגננות החרדיות ואסופת השקרים והבורות שמתפרסמים בתקשורת להלן הצעת ההחלטה המלאה.

בעקבות המשבר האחרון על החלטת הממשלה בדבר הגננות החרדיות ואסופת השקרים והבורות שמתפרסמים בתקשורת להלן הצעת ההחלטה המלאה.
הכתבה דנה בהצעת החלטת ממשלה חדשה בנוגע לתקצוב גננות חרדיות, במטרה לתקן עיוותים וליצור שקיפות. המצב הקיים מתבסס על תקצוב שרירותי לפי ממוצע ותק של 12 שנים ללא דיווח נתוני אמת, מה שיוצר מצב אבסורדי בו רשתות המעסיקות גננות צעירות מרוויחות, בעוד רשתות ותיקות עם גננות בעלות ותק רב והשכלה הופכות לגרעוניות. הצעת ההחלטה החדשה קובעת מעבר לתקצוב שקוף על פי דיווח נתוני אמת ופתיחת תיקי גננות, כאשר מוסדות שלא ידווחו יתוקצבו לפי ותק של שנה אחת בלבד, ומוסדות שידווחו יתוקצבו עד תקרת ותק של 30 שנה.
היות והמעסיק בפועל הוא הרשת ולא המדינה לכן המדינה לא מחוייבת לחשב את השכר המגיע וזכותה לקבוע את הנחותיה בתקציב כפי ראות עיניה.
הנושא הפרובלמטי הוא תקצוב שנת המעבר, כאשר ההחלטה מבטלת החלטה קודמת להעלות את התקציב לוותק 16 ומחזירה אותו לוותק 12 כברירת מחדל עד להשלמת הדיווחים. מוסדות שיעמדו בלוח הזמנים לדיווח לא יקוזז להם התקציב שניתן עד להשלמת הדיווח, ולאחר מכן יותאמו הסכומים לנתוני האמת. המטרה היא לבטל את ה'קומבינה' ולאפשר תקצוב הוגן ושקוף.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.