יום חמישי, 29 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
עולם

בעקבות לחץ אמריקאי: ישראל תאסור ייבוא מוצרים שיוצרו בעבודות כפייה

26 ביולי 2026 ·  מקור: דבר 85דירוג אובייקטיביות85/100

בעקבות לחץ אמריקאי: ישראל תאסור ייבוא מוצרים שיוצרו בעבודות כפייה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הטיל בסוף השבוע מכסים של 12.5% על ייבוא מוצרים ממדינות שאינן אוסרות עבודות כפייה | מדינות שיקדמו פעולות למניעת ייבוא כזה יחויבו במכס של 10%

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

ממשלת ישראל אישרה לאסור ייבוא מוצרים שיוצרו בעבודות כפייה, בעקבות לחץ מצד ממשל טראמפ בארה"ב. ההחלטה נועדה לחזק את מחויבותה של ישראל למאבק בסחר בבני אדם ולשמור על האינטרסים הכלכליים, במיוחד לאור הטלת מכסים מוגדלים על ייבוא ממדינות שאינן אוסרות עבודות כפייה.

ייבוא לארה"ב ממדינות שאינן פועלות באופן מספק למניעת ייבוא של תוצרי עבודת כפייה יהיה חייב במכס של 12.5%

שר הכלכלה והתעשייה יקבע הסדר לאיסור ייבוא זה, בהתאם לסטנדרטים בינלאומיים, וצוות בין-משרדי יגבש מנגנון יישום ואכיפה בתוך 90 יום. מהלך זה מציב את ישראל לצד מדינות מובילות במאבק בניצול בני אדם ומחזק את אמינותה כשותפת סחר, לאחר שדירוגה של ישראל במאבק בסחר בבני אדם הורד בעבר על ידי מחלקת המדינה האמריקאית.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של דבר.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה