בצה"ל העלו כוננות: הסיכוי לעימות ישיר מול איראן מזנק

בצה"ל העלו כוננות: הסיכוי לעימות ישיר מול איראן מזנק
מערכת הביטחון בישראל מעריכה כי הסבירות לעימות ישיר מול איראן עלתה לרמה בינונית עד גבוהה, למרות שאין איום ממוקד מיידי. צה"ל העלה את רמת הכוננות, במיוחד בהגנה על העורף וחיל האוויר, והשלים מהלכים מבצעיים להיערכות להתרחבות לחימה. במקביל, ארצות הברית ממשיכה בפעילות צבאית באזור כדי להפעיל לחץ על איראן, ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי להכריע לגבי הרחבת הפעילות הצבאית נגדה.
גורם ביטחוני בכיר שצוטט ב"מעריב" אמר כי בשלב זה לא זוהה איום ממוקד נגד ישראל.
איראן תקפה לאחרונה תשתיות אנרגיה במדינות המפרץ בתגובה לתקיפות אמריקאיות, ובישראל מעריכים שזהו מסר לוושינגטון, אך נמשכת ההיערכות לאפשרות שהעימות יגיע גם לזירה הישראלית.
התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.