גויס לצבא, אך לא לצה"ל: ההסתבכות של חסיד ברסלב שניסה לחזור מאומן

גבר בן 49 מביתר עילית שטס להילולה בראש השנה, נעצר בגבול עם רומניה – שם גילו כי הוא יליד אוקראינה וחלה עליו חובת גיוס. הקשר איתו נותק ובמשרד החוץ פועלים לאתר אותו. שלושה חסידים נוספים נעצרו במולדובה וקפריסין: הראשון נחשד בדריסה, השני נתפס עם דרכונים מזויפים – והאחרון הבריח גת
ארבעה חסידי ברסלב נעצרו בניסיונם לחזור או להגיע לאומן לאחר ראש השנה. מקרה בולט הוא של אברך בן 49 מביתר עילית, יליד אוקראינה ובעל אזרחות ישראלית, שנעצר בגבול רומניה בדרכו חזרה לישראל. בבדיקת מסמכים התברר כי חלה עליו חובת גיוס לצבא אוקראינה, והוא נלקח לשירות צבאי ומאז נותק עמו הקשר. מקור המעורה בפרטים תיאר כי "הוא דיבר איתם אוקראינית והסתחבק עם החיילים שם, ואז הם לקחו אותו לצד, בדקו אותו וגילו שהוא חייב להתגייס ופשוט עצרו אותו".
- חסיד נוסף נעצר בקפריסין בדרכו לאומן, לאחר ששמו "נשמר" במערכת בעקבות שליחת מזוודת גת שנה קודם לכן.
- במולדובה, חסיד אחד נעצר לאחר שדרס אזרח מקומי ופצע אותו קשה, ומעצרו הוארך.
- חסיד אחר נעצר בקישינב עם דרכונים מזויפים, ושוחרר בערבות אך נדרש להישאר במדינה.
משפחת האברך שגויס לצבא האוקראיני שרויה בדאגה, ועסקנים מנסים לסייע ללא הצלחה, כאשר משרד החוץ פועל לאיתורו.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.