גורמים בארה"ב ובמזרח התיכון: "איראן חידשה את ייצור הטילים במתקנים תת-קרקעיים"

הגורמים, ששוחחו עם "וול סטריט ג'ורנל", אמרו כי ייצור הטילים הבליסטיים נעשה תוך שימוש ברכיבים שנצברו במלאי. מידע מודיעיני מצביע על פעילות במספר אתרים. בלשכת רה"מ לא מגיבים, בבית הלבן מתעקשים: "איראן חלשה מאי-פעם". נתניהו: "איראן שוב מנסה לייצר פצצות גרעין, נמשיך להכות בציר שלה"
גורמים בארה"ב ובמזרח התיכון דיווחו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי איראן חידשה את ייצור הטילים הבליסטיים במתקנים תת-קרקעיים, תוך שימוש ברכיבים קיימים. זאת, למרות התקפות אמריקניות וישראליות קודמות שפגעו במתקני ייצור טילים ובמצור ימי שהקשה על ייבוא רכיבים. המודיעין האמריקני מצביע על פעילות במספר אתרים תת-קרקעיים, כולל מתקן חוג'יר, ואיראן אף מנסה לבנות נקודות הרכבה תת-קרקעיות חדשות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לסוגיה ואמר:
"הנשיא טראמפ הודיע הערב שאיראן מנסה להתחמש שוב בנשק גרעיני, זה נכון... כל עוד אני ראש ממשלה, לאיראן לא יהיה נשק גרעיני."
במקביל, דובר הפנטגון שון פרנל טען כי ארה"ב "השמידה עד 90% מבסיס התעשייה הימית, המל"טים והטילים הבליסטיים של איראן", אך תמונות לוויין מצביעות על קצב שיקום מהיר מהצפוי של מתקנים איראניים. הדיווח מגיע על רקע חששות בארה"ב ממחסור במיירטים מתקדמים ופגיעה במטוסי קרב אמריקניים בתקיפות איראניות בירדן, מה שמעלה שאלות לגבי יכולת היירוט האמריקנית במקרה של הסלמה.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.