גלעד ארדן ויולי אדלשטיין מודיעים על הקמת מפלגתם | שידור ישיר

עודכן לאחרונה: 6.8.2026 / 18:30
גלעד ארדן ויולי אדלשטיין מודיעים היום (חמישי) על הקמת מפלגה חדשה. ארדן פתח את דבריו ואמר כי זהו אחד מהימים הקשים בחייו לאור עזיבת הליכוד. "לצערי אני לא יכול לקרוא לליכוד בית. נציגי הליכוד כבר לא מייצגים את בוחרי המפלגה אותם אני כל כך אוהב", אמר. "בחרתי במדינת ישראל"."מצביעי ימין שלא רוצים לראות השתמטות ומצביעי ימין באופוזיציה שלא רוצים לראות שמאל, אנחנו הבית שלכם", אמר גלעד ארדן. לדבריו, הם לא ייכנסו לממשלה צרה שלא משרתת את רצון הישראלים והבוחרים. "אני מתחייב, אלחם על ממשלה ציונית רחבה ושום ממשלה צרה. נתחייב לשוויון בנטל", הוסיף.
ארדן מקיים מגעים גם עם תנועת "אל הדגל", הבוחנת חיבורים עם מפלגות נוספות במרחב, וגם עם תנועת הרבעון הרביעי. במקביל, הוא מקיים מגעים עם עליזה בלוך.כאמור, שגריר ישראל באו"ם לשעבר ניהל שיחות רבות עם מספר גורמים באשר להקמת מסגרת פוליטית משותפת, כשהבולטים מביניהם הם בני גנץ, דדי שמחי, איילת שקד ויולי אדלשטיין. פגישה ממושכת שהתקיימה בין הארבעה לפני מספר שבועות נותרה ללא הכרעה, לאחר שבמהלך השיחה הבהירו שקד ואדלשטיין כי בכוונתם להמתין להחלטתו של ארדן.בתחילת השבוע, גורמים המעורים במגעים להקמת המחנה שיאגד את המפלגות שנותרו על הגדר, המכונה "הגוש שבין הגושים", מתחו ביקורת על הצהרתו של ארדן, לפיה לא יסכים לצירוף מפלגת הדמוקרטים לממשלה עתידית.
גלעד ארדן ויולי אדלשטיין הודיעו היום (חמישי) על הקמת מפלגה חדשה, בצעד המהווה עזיבה דרמטית של הליכוד. ארדן ציין כי הוא חש ש
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.