דיווח: איראן דוחה את טענת שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט והנשיא טראמפ שלפיה מצר הורמוז ייפתח מחר במסגרת הסכם חדש

בחר פורום
———
סקופים
הזעקה
פוליטיקה
ביקורת תקשורת
מסמכים
הקפה
משפטים
בית המדרש
עיתונות זרה
מודיעין

https://rotter.net/forum/scoops1/959189.shtml
דיווח: איראן דוחה את טענת שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט והנשיא טראמפ שלפיה מצר הורמוז ייפתח מחר במסגרת הסכם חדש.
לפי מקור המעורה בפרטים ששוחח עם Press TV, איראן טוענת כי השיחות שהיא מנהלת עם עומאן, ללא השתתפות ארצות הברית, נועדו דווקא להקים “מסדרון ביניים” שיבטל הן את הנתיב הצפוני שבשליטת איראן והן את הנתיב הדרומי הנתמך בידי ארצות הברית, תוך הבטחת ריבונותה המלאה של איראן כמדינת חוף והגנה על האינטרסים והביטחון הלאומי שלה.
איראן הוסיפה כי “טראמפ הפר את התחייבויותיו, ואיראן ממשיכה לקדם את תוכניתה להסדרת השיט במצר הורמוז באופן עצמאי, ללא קשר לאיומי ארצות הברית, והיא תצליח בכך”. עוד נמסר כי “איראן אינה מעצבת את האינטרסים ואת סדרי העדיפויות שלה לפי לוחות הזמנים או הדרישות של טראמפ”.
לפי הדיווח, ההסכם עם עומאן יעניק לאיראן סמכות ריבונית מלאה על כל תנועת כלי השיט הנכנסים, בעוד שתפקידה של עומאן יוגבל לפינוי כלי שיט יוצאים, ורק לאחר עדכון הרשויות האיראניות, כך שאיראן תשמור על יכולת פיקוח ועל האפשרות להתערב במקרה הצורך.


איראן דחתה את טענות שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט והנשיא טראמפ, לפיהן מצר הורמוז ייפתח מחר במסגרת הסכם חדש. לפי מקור המעורה בפרטים ששוחח עם Press TV, איראן מנהלת שיחות עם עומאן, ללא השתתפות ארה"ב, במטרה להקים "מסדרון ביניים" שיבטל את הנתיבים הקיימים ויבטיח את ריבונותה המלאה של איראן כמדינת חוף, תוך הגנה על האינטרסים והביטחון הלאומי שלה. איראן הדגישה כי "טראמפ הפר את התחייבויותיו, ואיראן ממשיכה לקדם את תוכניתה להסדרת השיט במצר הורמוז באופן עצמאי, ללא קשר לאיומי ארצות הברית, והיא תצליח בכך".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.