דיווח בלבנון: נסיגה ישראלית מאזורי הפיילוט בתוך ימים

מקורות בארמון הנשיאות הלבנוני אמרו כי הדיונים ברומא התמקדו במנגנון היישום בדרום לבנון, וכי המהלך צפוי להתחיל בתוך שעות או ימים. לפי הדיווח, האימות יתבצע בידי צד שלישי – ולא בידי ישראל
על פי דיווחים מלבנון, ישראל צפויה לסגת מאזורי פיילוט בדרום לבנון בתוך ימים, בעקבות שיחות חיוביות שהתקיימו ברומא בין המשלחות הלבנונית והישראלית, בתיווך אמריקני. השיחות התמקדו ביישום הסכם מסגרת תלת-צדדי לפירוק חיזבאללה מנשקו ובחיזוק ריבונות לבנון באזורים אלו. הושגה הסכמה על שני אזורי ניסוי ראשוניים, הכוללים את זותר א-שרקיה, חלקים מזותר אל-ע'רביה, פרון ואל-ע'נדוריה, וייתכנו הרחבות עתידיות.
הגענו להסכמה על המבנה ועל קווי היסוד של תהליך אזור הפיילוט, אשר יושלם וייושם בימים הקרובים.
ישראל מתנגדת להשתתפות צרפת והאו"ם בוועדת הפיקוח על פינוי הנשק, ומעדיפה ועדה שתורכב מישראל, ארצות הברית וצד שלישי אחר. הדיונים כללו גם קביעת לוח זמנים לנסיגה ישראלית הדרגתית מיתר האזורים, כאשר חזרת האזרחים לכפריהם היא עניין מחייב מבחינת ישראל, וכל מה שמעבר לכך יהיה באחריות צבא לבנון. מנגנון האימות לפריסת צבא לבנון יהיה בידי צד שלישי בלבד, כשהאו"ם נחשב לאפשרות המעשית ביותר.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.