יום ראשון, 23 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
התקרית בקוסמוי: תאילנד שוקלת לגרש את בעל גן החיות הצרפתי ואת הישראלי שאיים עליולא רק בישראל: במחנה טראמפ יוצאים נגד השליח טום ברק – "תמיד מצדד ברעים"בנט: מדאיג אותי שיגבירו את הווליום עוד ועוד ועוד ועוד ועוד, ואנשים יחשבו ש… איזנקוט או בנט או ליברמן או יאיר גולן הם היטלר, ויעשו מעשה.מוטי בבצ'יק: הציבור החרדי פגוע מנתניהו. אם אייזנקוט יתן לנו חוק שלומדי תורה יושבים ולומדים- נלך איתובית שמש: שלוש פעוטות פונו לבית החולים לאחר שבלעו כמות גדולה של תרופותישראל התריעה לארה"ב: טורקיה נערכה להציב מכ"ם בשדה התעופה א-דוהור בסוריהתחקיר: אירופה נסחטת ומשלמת לרודן הלובי האכזר – כדי שימנע "שטף מהגרים אדיר"השוטרים הוזעקו לאירוע אלימות במזרח ירושלים – שני פצועים במצב קשהפנחס עידן מאיים: "לא מבטיח שהכל יהיה בסדר בנתב"ג בשבוע הבא"עבריין המין אריה גוטליב מת בבית המעצר מג"ן ניצןמ"שלום מקיף" ל"פרובוקציה של מלחמה": ההסלמה בזירה הסורית – והקשר לטורקיההשחיתות ברשות שדות התעופה: לאחר שנים של הונאה, העובד הפיקטיבי הרב ראובן נקאר יפוטר אך לא ידרש להחזיר את "משכורתו"התקרית בקוסמוי: תאילנד שוקלת לגרש את בעל גן החיות הצרפתי ואת הישראלי שאיים עליולא רק בישראל: במחנה טראמפ יוצאים נגד השליח טום ברק – "תמיד מצדד ברעים"בנט: מדאיג אותי שיגבירו את הווליום עוד ועוד ועוד ועוד ועוד, ואנשים יחשבו ש… איזנקוט או בנט או ליברמן או יאיר גולן הם היטלר, ויעשו מעשה.מוטי בבצ'יק: הציבור החרדי פגוע מנתניהו. אם אייזנקוט יתן לנו חוק שלומדי תורה יושבים ולומדים- נלך איתובית שמש: שלוש פעוטות פונו לבית החולים לאחר שבלעו כמות גדולה של תרופותישראל התריעה לארה"ב: טורקיה נערכה להציב מכ"ם בשדה התעופה א-דוהור בסוריהתחקיר: אירופה נסחטת ומשלמת לרודן הלובי האכזר – כדי שימנע "שטף מהגרים אדיר"השוטרים הוזעקו לאירוע אלימות במזרח ירושלים – שני פצועים במצב קשהפנחס עידן מאיים: "לא מבטיח שהכל יהיה בסדר בנתב"ג בשבוע הבא"עבריין המין אריה גוטליב מת בבית המעצר מג"ן ניצןמ"שלום מקיף" ל"פרובוקציה של מלחמה": ההסלמה בזירה הסורית – והקשר לטורקיההשחיתות ברשות שדות התעופה: לאחר שנים של הונאה, העובד הפיקטיבי הרב ראובן נקאר יפוטר אך לא ידרש להחזיר את "משכורתו"
ביטחון

דיווח: זו הסיבה העיקרית שבגללה טראמפ הורה לעצור את התקיפות נגד איראן

26 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 87דירוג אובייקטיביות87/100

דיווח: זו הסיבה העיקרית שבגללה טראמפ הורה לעצור את התקיפות נגד איראן

שני מקורות שונים סיפרו ל"אקסיוס" על-רקע ההחלטה של טראמפ להשהות את התקיפות האמריקניות באיראן, כי מפקד סנטקום קופר סבר שרצף ההפצצות סביב מצר הורמוז מיצה את עצמו, אלא אם ארה"ב תשוב למלחמה כוללת

▶ וידאו בנושא
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

דיווחים שונים חושפים את הסיבות להחלטת נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לעצור את התקיפות נגד איראן. לפי אתר "אקסיוס", האדמירל בראד קופר, מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM), המליץ להפסיק את ההפצצות סביב מצר הורמוז מכיוון ש"הן הגיעו לקצה גבול האפקטיביות" ואין טעם להמשיך במתכונת הנוכחית. בנוסף, יו"ר המטות המשולבים, הגנרל דן קיין, הזהיר מפני מחסור במיירטי הגנה אווירית שעלול לפגוע ביכולת להגן על הכוחות האמריקניים ובעלות בריתם.

רשת CBS דיווחה כי טראמפ השהה את ההפצצות כדי לא לשבש דיפלומטיה עדינה המתנהלת פנים-אל-פנים בין עומאן לאיראן, במטרה לפתוח מחדש את מצר הורמוז. גורמים אזוריים ציינו כי "הדברים מתקדמים בכיוון חיובי, אבל המאמצים הדיפלומטיים זקוקים לזמן נוסף כדי להגיע להסכם". גורם איראני בכיר הודיע כי טהרן תנצור את האש כל עוד ארה"ב תעשה זאת, ושגריר ארה"ב באו"ם, מייק וולץ, אישר כי טראמפ "נותן מעט מרחב לשיחות".

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

ביטחוןלפני 3 שע׳

הגיע הזמן להטיל ספק

מקבלי ההחלטות החלו להצהיר על קיומו של "ציר סוני חדש" בהנהגת טורקיה. כשבאוויר מרחף החשד למניעים פוליטיים, על הציבור לתהות מהי האמת

מקור: Ynet78
פוליטיקהלפני 3 שע׳

דוחפים אותנו לאינתיפאדה

תוכניות הבנייה בשטחים של סמוטריץ' לא נועדו באמת לקדם התיישבות. המטרה היא לסכסך בינינו לבין העולם ולהפוך בעיני הימין האנטי-ציוני לגיבור לאומי

מקור: Ynet78
חדשותלפני 3 שע׳

אלטרנטיבה לוואקום

ארבע שנות "ממשלת ימין על מלא" היו אמורות להוביל לביסוס שלטוני יציב; במקום זאת, המציאות הפוליטית והסקרים מלמדים על שבר מתמשך, הרחק מההבטחה לשלטון ימין בלתי…

מקור: Ynet78

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה