יום ראשון, 8 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
כלכלה

דרמה במשק החשמל: הוקפאו בקשות לחיבור חוות שרתים חדשות

20 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 65דירוג אובייקטיביות65/100

דרמה במשק החשמל: הוקפאו בקשות לחיבור חוות שרתים חדשות

רשות החשמל הורתה לנגה לעצור ל-140 יום את הטיפול בבקשות חדשות, לאחר שהיקפן זינק ל-27 אלף מגה ואט ‏–‏ פי שלושה מהצריכה הממוצעת במשק. התחייבויות שכבר ניתנו, בהיקף של 1,500 מגה ואט, ימשיכו להיבחן

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

רשות החשמל הורתה לחברת נגה להקפיא למשך 140 יום את הטיפול בבקשות חדשות לחיבור חוות שרתים לרשת החשמל, בעקבות זינוק חריג בהיקף הבקשות שהוגשו. עד כה התקבלו בקשות לחיבור בהיקף של כ-27 אלף מגה ואט, פי שלושה מהצריכה הממוצעת של המשק כיום, מה שמסכן את יציבות המערכת. במהלך תקופת ההקפאה, ייבחנו מחדש הנחות יסוד לבחינת בקשות החיבור, כולל השלכות על אמינות אספקת החשמל, תחרות ומחירי חשמל.

ללא המהלך נגה היתה נאלצת להשיב בשלילה לבקשות חיבור בהיקף של יותר מ-25 אלף מגה ואט.

אם התחייבויות קיימות לחיבור חוות שרתים בהיקף של כ-1,500 מגה ואט ימומשו, הן צפויות לצרוך כ-10% מכלל צריכת החשמל בישראל בתחילת העשור הבא. ההחלטה מגיעה כחודש לאחר פרסום מתווה חדש להסדרת חיבור חוות שרתים, שנועד לצמצם בקשות ספקולטיביות.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

יהדותלפני 4 שע׳

המקום שבו אנו צודקים

קואליציה עם המפלגות החרדיות מחייבת הבנה שמי שרוצה לחולל שינוי גדול באמת – צריך לדעת להתפשר בקצוות. כן, גם אם יהיו לו הרבה כאבי בטן

מקור: Ynet68

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה