הגירעון בתקציב המדינה נותר יציב על 3.3%, ההכנסות עלו דרמטית

הגירעון המצטבר מתחילת השנה עמד על כ-11.5 מיליארד שקל בלבד – שיפור משמעותי לעומת כ-37.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות ממיסים ביולי בלבד – 52.2 מיליארד שקל
סקירה: מתלי נירוסטה לאביזרי טיגון אוויר Ninja Crispy FN101 (סט 3 יחידות)
AliExpress לצפייה בביקורת ←
הגירעון התקציבי של ישראל נותר יציב ביולי 2026 ועמד על 3.3% מהתוצר ב-12 החודשים האחרונים, כאשר הכנסות המדינה ממיסים הראו עלייה ריאלית של 13% לעומת יולי אשתקד. הגירעון החודשי עמד על כ-4.8 מיליארד שקל, בדומה לשנה שעברה, אך הגירעון המצטבר מתחילת השנה הצטמצם דרמטית לכ-11.5 מיליארד שקל בלבד, לעומת כ-37.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, שיפור המיוחס בעיקר להשוואה מול תקופה שהושפעה ממלחמת איראן (עם כלביא). הכנסות המדינה מתחילת השנה גדלו ב-11.8% והסתכמו בכ-362.1 מיליארד שקל, כאשר המיסים הישירים הובילו את הצמיחה עם עלייה של 14%.
- הוצאות הממשלה ביולי הסתכמו בכ-59.9 מיליארד שקל, ומתחילת השנה בכ-373.6 מיליארד שקל, גידול של 3.5% בלבד.
- הוצאות מערכת הביטחון גדלו ב-12.6%, בעוד הוצאות המשרדים האזרחיים ירדו ב-1.3%.
- המימון לגירעון הכולל בוצע באמצעות גיוס חוב מקומי (כ-41.0 מיליארד שקל), גיוס חוב חוץ (כ-16.6 מיליארד שקל) ותקבולי הפרטה (כ-4.6 מיליארד שקל).
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.