יום ראשון, 8 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
כלכלה

הדינוזאור היקר בהיסטוריה: שלד הטי-רקס שיימכר היום בעשרות מיליוני דולרים

14 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

הדינוזאור היקר בהיסטוריה: שלד הטי-רקס שיימכר היום בעשרות מיליוני דולרים

השלד, שמתנשא לגובה של 3.8 מטרים ואורכו מגיע לכ-11.6 מטרים, עומד להימכר היום בסותבי'ס במחיר פתיחה של 30 מיליון דולר. המכירה מציתה ויכוח סביב מעבר מאובנים נדירים לידיים פרטיות ומיליארדרים – על חשבון מוזיאונים ומחקר מדעי

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

שלד טירנוזאורוס רקס שכונה "גאס" נמכר בבית המכירות הפומביות סותבי'ס במנהטן תמורת 50,130,000 דולר, ובכך הפך לדינוזאור היקר ביותר שנמכר אי פעם. השלד, שנחשב לאחד השלמים והמרשימים מסוגו, התגלה בשנת 2021 בחווה בדרום דקוטה, באזור המכונה "תצורת הל קריק", הידועה בממצאי טי-רקס.

הקונים מצילים את הדינוזאורים מההכחדה השנייה.

המכירה עוררה מחדש את הוויכוח בין מוזיאונים ציבוריים המתקשים לעמוד במחירים המאמירים לבין משקיעים פרטיים. חוקרים טוענים כי מוסדות ציבוריים נדחקים החוצה, וכי מאובנים בידיים פרטיות עלולים לא להיות נגישים למחקר מדעי. מנגד, בסותבי'ס טוענים כי התמורה חיונית למימון עבודתם של החופרים, וכי בלעדיהם המאובנים היו אובדים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה