ההתבטאות של כוכבת ה-WNBA בנוגע לנשים טרנסיות שהסעירה את ארה"ב

כשציטוט של שחקנית בנוגע לכדורסלניות טרנסג'נדריות הופך ויראלי באקלים הפוליטי הנפיץ בארה"ב, ומתחבר לחשיפה של גבוהה דומיננטית מצרפת שעברה התאמה מגדרית, מקבלים סערה ב־WNBA
שחקנית ה-WNBA סופי קנינגהאם עוררה סערה בארצות הברית לאחר שהביעה עמדות נחרצות נגד שילוב נשים טרנסיות בספורט נשים. בראיון ל-ESPN, קנינגהאם הצהירה כי "ילדות ונשים צריכות להיות מוגנות בחדר ההלבשה ולא להתחרות נגד גברים ביולוגיים", וטענה כי זוהי "היגיון בריא".
ילדות ונשים צריכות להיות מוגנות בחדר ההלבשה ולא להתחרות נגד גברים ביולוגיים.
התבטאויותיה של קנינגהאם הציתו ויכוח ציבורי נרחב, במיוחד בליגת ה-WNBA הידועה באופייה המכיל. מאמנת מינסוטה לינקס ונבחרת ארה"ב, שריל ריב, הגיבה בלבישת חולצה עם הכיתוב "Trans Kids Belong" וטענה כי "לכל הילדים, בלי יוצא מהכלל, מגיעה גישה חופשית ובטוחה לספורט".
לכל הילדים, בלי יוצא מהכלל, מגיעה גישה חופשית ובטוחה לספורט.
קנינגהאם, מצידה, ביקשה מהתקשורת לחזור להתמקד בכדורסל, אך הסערה ממשיכה, בין היתר על רקע סיפורה של ז'ולי טטאר, שחקנית טרנסית מצטיינת בליגה הצרפתית השנייה, המעלה שאלות לגבי עתיד השתתפות טרנסיות בספורט מקצועני, למרות שמקרים כאלה נדירים ביותר בארה"ב.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.