החות'ים הכריזו על "מצור ימי" נגד סעודיה: "משוואת עין תחת עין, מתקרבים למלחמה כוללת"

במקביל להסלמה מול איראן, גם העימות בין ריאד למורדים בתימן מחריף – ואלו הכריזו על "מצור ימי", בטענה שגם סעודיה מטילה כזו עליהם: "כל הסלמה תיענה בהסלמה"
המורדים החות'ים בתימן הכריזו על "מצור ימי" נגד סעודיה, צעד המהווה הסלמה נוספת במאבק המחודש בין הצדדים, שהחל בשבוע שעבר בעקבות תקיפה סעודית בנמל התעופה בצנעא. הדובר הצבאי החות'י, יחיא סריע, הצהיר כי "הכוחות החות'יים מכריזים על אמברגו ימי נגד האויב הסעודי, המבוסס על משוואת 'עין תחת עין', שנכנס לתוקף מיד עם פרסום הצהרה זו", והוסיף כי הם מוכנים לכל האפשרויות. בכיר חות'י נוסף, חזאם אל-אסד, איים כי "כוחות תימן צועדים לקראת מלחמה כוללת אם המצור מעל ארצנו לא יוסר".
ההכרזה מגיעה על רקע מתיחות גוברת, כאשר בשבוע שעבר שיגרו החות'ים טילים לעבר שדות תעופה בסעודיה בתגובה לתקיפה הסעודית. למרות שהחות'ים לא ציינו את מצר באב אל-מנדב, מצר אסטרטגי בים האדום, הם כבר ניסו לחסום אותו בעבר. סעודיה, שהובילה קואליציה צבאית נגד החות'ים מאז 2015, ניסתה בשנים האחרונות לקדם הסדר מדיני, אך ההסלמה הנוכחית מסמלת נסיגה במאמצים אלו.
התקציר וההקשר בעמוד זה נכתבו במערכת דין אונליין על בסיס הכתבה במקור; ציטוטים, אם ישנם, מובאים מהמקור. הכתבה המלאה וכל הזכויות עליה שמורות למקור. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.