יום רביעי, 12 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
ענאן חלאילי עדיין מחכה: קריסטל פאלאס צירפה שחקן נוסףהכי גדול שלה: באר שבע הנפלאה התעלתה אפילו על הניצחון מול אינטרבתמיכת קסטין ורוני לוי: נתניה מתרגשת מפרויקט אבוחצירהשינו זוארץ נגד בעלי פוגון: "גזען, בור, צבוע ופירומן"פרידה או תרגיל יח"צ: מה באמת קורה בין שני אדרי ליובל לוי?המבחן הגדול של מ.ס אשדוד: "זה המשחק הכי קשה שיש"סגירת מעגל מטורפת: ריהאנה חזרה עם ילדיה לרחוב שנקרא על שמההבעלים במתקפה אנטישמית: "הפועל ת"א מייצגת רצח עם"הזרים החדשים של הפועל ר"ג נחתו, גם מתן חוזז מתקרבאותר החלל שלמה חיימסון לאחר כמעט 78 שניםבירושלים מציעים ביקור בשישה אתרים ב-160 שקל למשפחההפועל ב"ש, ראי הוזהרת: "אם תיתנו לסבאח הזדמנות, היא תעניש"ענאן חלאילי עדיין מחכה: קריסטל פאלאס צירפה שחקן נוסףהכי גדול שלה: באר שבע הנפלאה התעלתה אפילו על הניצחון מול אינטרבתמיכת קסטין ורוני לוי: נתניה מתרגשת מפרויקט אבוחצירהשינו זוארץ נגד בעלי פוגון: "גזען, בור, צבוע ופירומן"פרידה או תרגיל יח"צ: מה באמת קורה בין שני אדרי ליובל לוי?המבחן הגדול של מ.ס אשדוד: "זה המשחק הכי קשה שיש"סגירת מעגל מטורפת: ריהאנה חזרה עם ילדיה לרחוב שנקרא על שמההבעלים במתקפה אנטישמית: "הפועל ת"א מייצגת רצח עם"הזרים החדשים של הפועל ר"ג נחתו, גם מתן חוזז מתקרבאותר החלל שלמה חיימסון לאחר כמעט 78 שניםבירושלים מציעים ביקור בשישה אתרים ב-160 שקל למשפחההפועל ב"ש, ראי הוזהרת: "אם תיתנו לסבאח הזדמנות, היא תעניש"
כלכלה

הישראלים נוהרים לחו"ל, והסנטימנט בענף המלונאות בארץ נותר שלילי

לפני 5 שע׳ ·  מקור: גלובס 86דירוג אובייקטיביות86/100

הישראלים נוהרים לחו"ל, והסנטימנט בענף המלונאות בארץ נותר שלילי

שני פרסומים של הלמ"ס מהשבוע שעבר עשויים ללמד מחד על מצב המלונאות בארץ – ומאידך על הצמא של הישראלים לחופשה בחו"ל. הפרסום הראשון מציג נתונים חד-משמעיים: 1.3 מיליון ישראלים יצאו מישראל בחודש יולי האחרון (1.15 מתוכם עשו זאת דרך האוויר). למעשה, מדובר בנתון החזק ביותר מאז החלה המלחמה. לשם השוואה, ביולי שעבר יצאו מהארץ כ-1.1 מיליון ישראלים (הנתון השני הכי חזק מאז תחילת המלחמה).

● החופש הגדול בעיצומו, וההוצאות בענף התיירות והנסיעות מזנקות● ענקיות התעופה חוזרות לישראל: כך זה ישפיע על מחירי הטיסות● רמי לוי משיק את מועדון SuperFly. האם יצליח להתחרות באל על ובכאל?

מנגד, הפרסום השני – סקר מגמות בעסקים – מציג תמונה מעט יותר מורכבת ביחס לתחום המלונאות בישראל. למעשה, הסקר מנותח באמצעות מאזן נטו – שהוא ההפרש המשוקלל בין אחוזי המנהלים שהעריכו את מצב החברה בחיוב לעומת אלה שהעריכו אותה בשלילה. כך, למענה לשאלה "מה להערכתך מצבה העסקי/כלכלי של החברה נכון להיום?", הציון המשוקלל הוא -18%. למרות שמדובר בשיפור לעומת החודשים הקודמים (במרץ הציון המשוקלל עמד על -46%, וביוני על -20%), עדיין ניכר כי הסנטימנט בענף נותר שלילי.

עם זאת, אין ספק כי הקיץ והרצון של הישראלים לנפוש מביא איתו גם שינוי: לראשונה מאז נובמבר 2025 מאזן הנטו של מספר לינות הישראלים חיובי (6.2%). במקביל, שלל קטגוריות נותרו שליליות – מספר לינות התיירים (-42.9%), מספר המועסקים (-2.2%) ופדיון החברה (-6.4%).

במקביל, אם לא יהיו הפתעות, הנתון על הישראלים שיוצאים לחו"ל צפוי להישבר בחודש אוגוסט. עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מסביר כי מה שתורם לכך הוא חוזקו של השקל וכן הביקוש הכבוש – הרצון של הישראלים לטוס שנדחה בגלל המלחמה. וכך, במידה רבה, הנתונים "מפצים" על הנעשה בחודשים הקודמים.

במקביל, את הנתונים האלה חיזקו שלל חברות תעופה זרות שהחלו לחזור לישראל והגבירו גם את ההיצע. מגמה זו, אגב, נמשכת: החודש חזרו לישראל, בין היתר, חברת SWISS השוויצרית, חברת התעופה הגרמנית קונדור וחברת בריסל איירליינס, ובהמשך צפויות להצטרף גם החברה ההולנדית KLM והאמריקאיות דלתא ויונייטד.

עם זאת, בהסתכלות רחבה יותר, בחודשים ינואר-יולי השנה נרשמו 4.67 מיליון יציאות של ישראלים מהארץ, לעומת 4.88 מיליון בתקופה המקבילה בשנה שעברה. נתון זה, כמובן, מושפע ממבצע "שאגת הארי".

כך או כך, קליין מסכם את המצב: "הפער בין החזרה המהירה של הישראלים לטוס לבין ההתאוששות האיטית של התיירות הנכנסת נותר אחד המאפיינים הבולטים של ענף התיירות".

לחיצה על הנושא תוסיף אותו לרשימת "הנושאים שמעניינים אותי", שםניתן לקרוא ולנהל את ההתראות כשמתפרסמת כתבה בנושא.

לצפייה בכתבות וניהול הנושאים, יש ללחוץ על כפתור בסרגל העליון

תמונת סיקור
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
כתבה זו מבוססת על דיווח של גלובס.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

יהדות כתבה מלאהלפני 4 שע׳

עד כמה יושפע שיעור מס הכנסה מגיוס חרדים?

ליברמן אמר שבלי גיוס לכולם והארכת השירות, מס ההכנסה יצטרך לעלות ב־16% • המספר הזה אכן קיים בחוות דעת רשמיות, אבל הוא מתאר משהו קצת אחר…

מקור: גלובס88

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה