הכוכבת תומכת בחרם על המונדיאל: "אם זה נדרש – זה חייב לקרות"

מערכת וואלה ספורט
המשבר בין אופ"א לפיפ"א ממשיך להסלים, וכעת גם אחת הכדורגלניות הבכירות באנגליה נכנסה לתמונה. לוסי ברונז הפכה לכדורגלנית האנגלית הראשונה שמביעה תמיכה פומבית באפשרות להחרים את המונדיאל אם ג'אני אינפנטינו לא יעזוב את תפקידו כנשיא פיפ"א.אופ"א כבר הודיעה כי איבדה את האמון באינפנטינו. בתחילה דרשה ההתאחדות האירופית לבטל את התוכנית ולקבל ערבויות לכך שניסיונות דומים "לעוות את המשחק בדרך הזו לעולם לא ייעשו שוב", כתנאי להסרת החרם. אלא שעל פי הדיווח, נכון לעכשיו גם זה כבר לא יספיק, ועזיבתו של נשיא פיפ"א נתפסת כתנאי לחזרת הנבחרות האירופיות.המשמעות עשויה להיות דרמטית: נבחרות כמו אלופת העולם ספרד, אנגליה, צרפת וגרמניה עלולות שלא להשתתף במונדיאל בעוד ארבע שנים. עוד לפני כן אמור להיערך בברזיל מונדיאל הנשים ב-2027, וגם סביב קיומו קיימים כעת סימני שאלה."המסר שאנחנו עומדות מאחוריו הוא 'לטובת המשחק'", אמרה ברונז. "אנחנו, השחקניות האירופיות שמשחקות בתחרויות האלה, עומדות מאחורי האמונות שלנו ומאחורי מה שנכון למשחק שלנו. אם המשמעות היא להחרים תחרויות, אז זה חייב לקרות. זה למען עתיד המשחק, לא רק בשבילי היום או מחר. זה בשביל כל הילדות והילדים שיבואו אחרינו, כדי לוודא שהם יהיו במקום טוב ושהמשחק יתקדם גם בעשורים הבאים, ולא רק מחר".
עבור ברונז, מונדיאל 2027 עשוי להיות הרביעי בקריירה, אך נכון לעכשיו כלל לא ברור אם הנבחרות האירופיות אכן ייקחו בו חלק.בינתיים אינפנטינו ממשיך להיאבק על מעמדו. ביום רביעי הודיעה פיפ"א כי נשיאה זכה לתמיכה מצד חברי מועצת הארגון לאחר שיחות חירום שנערכו במרוקו. לפי הדיווח, אינפנטינו זימן את הבכירים למלונו על רקע הלחץ הכבד שהופעל עליו. לאחר הפגישה הודיעה פיפ"א כי הבכירים העניקו לאינפנטינו "תמיכה מלאה", לצד הכרה ב"טעויות" שנעשו במסגרת התוכנית שבוטלה. אלא שבאירופה, כך נראה, הסערה רחוקה מסיום.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.