המח"ט יוצא להגנת המג"ד: "השלטים שימשו להתעללות בצעירים"

אל"מ נתנאל שמכה הגן על מג"ד "צבר" שניפץ סמלים איתם עשו טקסי פז"ם ללוחמים צעירים: "זה לא מקרה חדש – ואנחנו עובדים תמיד למגר אותו". הוא הבהיר כי אף אחד מהסמלים שנופצו לא היה שייך לחללי הגדוד: "לא הייתה פגיעה בכבודו של אף אחד"
מח"ט גבעתי, אל"ם נתנאל שמכה, התייחס למרד הלוחמים בגדוד צבר בבסיס שדה תימן בשבוע שעבר, וגיבה את פעולות המג"ד שהסיר שלטים וסמלים. לדבריו, השלטים שימשו ל"תופעות של פז"ם והצקות לצעירים" והיוו "התעללות בצעירים", וכי המג"ד פעל למגר תופעות אלו. הוא הדגיש כי אף אחד מהסמלים שנופצו לא היה שייך לחללי הגדוד.
"כשיש מקרים כאלה, של התעללות בצעירים, תמיד אומרים 'איפה היו המפקדים היו?'"
בעקבות האירוע, 18 לוחמים שהובילו את המרד נשפטו ל-30 ימי כלא והודחו משירות קרבי, וכ-80 לוחמים נוספים עברו תהליך פיקודי וחינוכי. אל"ם שמכה סיכם גם את פעילות החטיבה בלחימה בעזה, לבנון ויהודה ושומרון, והתייחס להשבת גופותיהם של סגן הדר גולדין ואל"ם אסף חממי, אירוע אותו תיאר כ"היסטורי" ומרגש.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.