המחלוקת על טביעות הרגל הקדומות

עקבות מאובנות של פרנתרופוס, סוג קדום בשושלת האדם, אינן מתאימות לגמרי למה שחשבנו שאנחנו יודעים עליו, ואולי שייכות בכלל לאדם קדום אחר
מחקר חדש שפורסם בכתב העת PNAS מתאר טביעות רגל מאובנות של הומינינים קדומים, בנות כ-1.4 מיליון שנים, שנמצאו בשולי אגם טורקאנה באפריקה. הטביעות, שהשתמרו בבוץ רך, מציגות מאפיינים מבלבלים: כף רגל שטוחה ובוהן בולטת הצידה, בדומה לפרנתרופוס, אך בגודל חריג המצביע על קומה של עד 1.80 מטר, הרבה מעבר למצופה מפרטים ממין זה. החוקרים, בהובלת קווין הטאלה, מתלבטים אם הטביעות שייכות לפרנתרופוס בויזאי גדול במיוחד, או אולי להומו ארקטוס בעל מגוון מורפולוגי רחב יותר ממה שידוע.
"אם אלו טביעות רגל של פרנתרופוס בויזאי, אז הן מעלות באופן ניכר את הרף העליון של גודל הגוף למין הזה"
העובדה שלפחות חמישה פרטים צעדו יחד, כנראה זכרים בוגרים, מהווה עדות ראשונה למבנה חברתי מורכב אצל הפרנתרופוסים. האתר גם חשף טביעות רגל של בעלי חיים נוספים, כולל היפופוטמים מסוכנים, מה שמעיד על הסביבה המאתגרת שבה חיו ההומינינים.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.