יום חמישי, 27 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
חתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופשחתונת הענק של עומר אדם וסשה יצאה לדרךמערכת החינוך דוהרת ל-AI, אך מי ילמד את התלמידים לחשוב?"מבחינתי שכל המפלגות יתאחדו לגוש אחד גדול": המסר של אריה דרעייותר מ-340 תיירים נעדרים בנפאל: "אשתי טבעה בבוץ, כל המשפחה נסחפה לי"מאבטח התמוטט אחרי עימות מחוץ להופעה של טיפקס וגלי עטרי, מצבו קשהרשמי: אפל תחשוף אייפונים חודשים בעוד שבועייםמטא תשלם עד 18 מיליארד דולר ותטיל מגבלות שימוש על בני נוערזה מתקרב: התאריך שבו יוצג האייפון החדשצפו: מוטי שטיינמץ ריגש בחופה של עומר אדםתרופה פורצת דרך לסרטן אושרה ע"י ה-FDA – חולים לא יוכלו לקבלה בחינם יותראייפון מתקפל ומנכ"ל חדש: אפל הכריזה על תאריך לאירוע השקה היסטורי4 גופות נמצאו ב-3 ימים: תעלומת המוות המסתורית באי הנופש
כלכלה

המתווך שאיבד עמלה של 10 מיליון שקל בעסקה שהתפוצצה

5 באוגוסט 2026 ·  מקור: גלובס 88דירוג אובייקטיביות88/100

המתווך שאיבד עמלה של 10 מיליון שקל בעסקה שהתפוצצה

ביטול עסקת הענק למכירת מניות השליטה בחברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי, מידי נורסטאר של חיים כצמן לחברת ארי נדל"ן של צחי אבו, הותירה את שני אנשי העסקים חבולים, אך לא מתוסכלים. זאת נוכח מסלול ההתנגשות אליו נכנסו בשבועות האחרונים. עם זאת, בשולי הדרמה הבורסאית מסתמנים כעת מפסיד ומרוויחה מהתפוצצות העסקה המדוברת.

● המוסדיים ירוויחו? סימד עשויה למכור את מחנות הקיץ מעל לערכם ● מחזור של עשרות שקלים בודדים סידר כניסה מפוארת לאביסרור לת"א

בצד המרוויח ניתן למצוא את קרן כליפה, יד ימינו של כצמן בג'י סיטי ומי שעתידה להיכנס במקומו לתפקיד המנכ"ל בעוד פחות מחודשיים. בתחילת השבוע שעבר, עוד בטרם התברר כי היחסים בין הצדדים עלו על שרטון, פרסמנו בגלובס כי העברת השליטה בג'י סיטי לידי אנשי עסקים דומיננטים כצחי אבו ושותפיו, כידן דהרי וירון אדיב, עלולה לטרפד את המינוי.

אלא שכצמן, בחר להקדים את מינויה של כליפה, לחודש אוקטובר הקרוב (במקום פברואר 2027), ולהעניק לה תנאים נדיבים, בצעד שנתפס כלעומתי כלפי שותפו העתידיים. על פי תנאי העסקתה, אותם צפויה לאשר אספת בעלי מניות ג'י סיטי, תהיה כליפה זכאית לשכר שנתי בעלות של 4.4 מיליון שקל וכן ל"מצנח זהב" נדיב: מענק בגובה של שנתיים שכר, במידה ועבודתה תופסק עקב העברת השליטה בחברה.

כעת, ניתן להעריך בזהירות שכליפה תכנס לתפקיד כשלא מרחפת מעליה עננה של פיטורים. כצמן התייחס למינוי בשיחת המשקיעים שקיים השבוע לאחר התפוצצות העסקה. "אני יודע שהיא (קרן, א"ג) תיקח את החברה למעלה, אני כבעל מניות מרגיש מאוד בטוח שההגה בידיה כשלצידה יש את ההנהלה המצוינת של הקבוצה, הם ידעו איך ומה לעשות כדי להביא ערך לכולם", אמר כצמן.

מנגד, מי שעשוי להיות מאוכזבים מביטול ההסכם הוא בנקאי ההשקעות של כצמן, חברת דיסקונט חיתום בניהולם של צחי סולטן ולירן רזמוביץ', שהייתה אמורה לקבל עמלה נאה במידה והעסקה הייתה יוצאת לפועל.

מדובר בעמלה העומדת לרוב על בין 1%־2% מהיקף העסקה. כך שניתן להעריך שבהינתן תמורה של 660 מיליון שקל בעסקת ג'י סיטי (שעשויה הייתה לגדול בהמשך), מדובר על עמלה של עד 10 מיליון שקל.

עם זאת, דיסקונט חיתום עשויה לקבל את העמלה בעתיד, שכן היא עדיין מחפשת עבור כצמן רוכש. לאחר נפילת העסקה הודיעה חברת נורסטאר של כצמן כי בכוונתה לשוב ולבחון הצעות למכירת חלק ממניות ג'י סיטי למשקיע אסטרטגי, באמצעות דיסקונט חיתום. בחברה הדגישו, כי אין בכוונתם להפיץ או למכור את המניות במסגרת המסחר בבורסה, אלא לחפש משקיע שיתפוס את מקומו של אבו.

בשיחת המשקיעים הביע כצמן ביטחון כי עסקת המכירה תצא לבסוף אל הפועל. "בזמנו קיבלנו 17 הצעות שונות ואני רוצה להגיד לכם שהבוקר כבר קיבלתי הודעות משני ומשני מתעניינים נוספים, ובטח יותר מאוחר יופיעו עוד כמה. החלטנו לפתוח מחדש את התהליך, ואנחנו מניחים שיימצאו קונים אחרים לעסקה במתווה דומה", העריך כצמן.

תמונת סיקור

לחיצה על הנושא תוסיף אותו לרשימת "הנושאים שמעניינים אותי", שםניתן לקרוא ולנהל את ההתראות כשמתפרסמת כתבה בנושא.

לצפייה בכתבות וניהול הנושאים, יש ללחוץ על כפתור בסרגל העליון

תמונת סיקור
💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
כתבה זו מבוססת על דיווח של גלובס.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

כלכלה כתבה מלאהלפני 1 ימים

באוצר רוצים לחקות את "המודל הסקנדינבי" במערכת החינוך. הבכירים לשעבר חלוקים

תוכנית מגירה באוצר מציעה שינוי שורשי בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים • במוקד: העברת העסקת המורים והניהול השוטף מירושלים לרשויות המקומיות, כפי שנהוג בסקנדינביה ובארה"ב •…

מקור: גלובס84

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה