יום שישי, 14 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
הצעת הענק כבר מוכנה: אנסו פרננדס מתקרב למנצ'סטר סיטיהמשטרה חשפה: מאות ק"ג קוקאין עם תמונתו של ארלינג הולאנדבהפועל באר שבע מעריכים: לא נספיק לצרף שחקנים עד סבאחהיינו צריכים להיות שם: בית"ר פספסה את הרגע שלה באירופהרונאלדו וג'ורג'ינה נישאו: פרטי הטקס והסכם הממון4 חודשים אחרי מותה של רעות כהן והתאומות שנשאה ברחמה: המשפחה עדיין מחכה לתשובותלא רק מכבי ת"א מול מכבי חיפה: נקבעו מועדי המחזור השניעוד לפני ההכרזה: המספר של ענאן חלאילי בקריסטל פאלאס נחשףמכבי ת"א החזירה לעצמה את הכבוד שנרמס. הטור של דני דבוריןכ"ץ הנחה: סמכויות האכיפה האזרחית ביהודה ושומרון יועברו מצה"ל למשטרהקמוראנסי פוטר מא.א.ק לרנקה שבועיים אחרי שהודח מול בית"רפורום הבינה המלאכותית הבינלאומי WAN-IFRA 2026: חדרי חדשות זקוקים לממשל בינה מלאכותית כדי להאיץ את הצמיחה.הצעת הענק כבר מוכנה: אנסו פרננדס מתקרב למנצ'סטר סיטיהמשטרה חשפה: מאות ק"ג קוקאין עם תמונתו של ארלינג הולאנדבהפועל באר שבע מעריכים: לא נספיק לצרף שחקנים עד סבאחהיינו צריכים להיות שם: בית"ר פספסה את הרגע שלה באירופהרונאלדו וג'ורג'ינה נישאו: פרטי הטקס והסכם הממון4 חודשים אחרי מותה של רעות כהן והתאומות שנשאה ברחמה: המשפחה עדיין מחכה לתשובותלא רק מכבי ת"א מול מכבי חיפה: נקבעו מועדי המחזור השניעוד לפני ההכרזה: המספר של ענאן חלאילי בקריסטל פאלאס נחשףמכבי ת"א החזירה לעצמה את הכבוד שנרמס. הטור של דני דבוריןכ"ץ הנחה: סמכויות האכיפה האזרחית ביהודה ושומרון יועברו מצה"ל למשטרהקמוראנסי פוטר מא.א.ק לרנקה שבועיים אחרי שהודח מול בית"רפורום הבינה המלאכותית הבינלאומי WAN-IFRA 2026: חדרי חדשות זקוקים לממשל בינה מלאכותית כדי להאיץ את הצמיחה.
ספורט

הנאום המרגש של האחות השכולה בגנים: "הפועל הערבי מג'נין אמר לאחותי שהוא בונה בגנים לעצמו. הוא טעה, את הרוח הציונית אי אפשר"

לפני 4 שע׳ ·  מקור: רוטר 30דירוג אובייקטיביות30/100

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

בטקס השיבה הלאומי ליישוב גנים שבצפון השומרון, שנערך 21 שנה לאחר עקירתו במסגרת ההתנתקות, נשאה אלנה קשת, אחותה של קטי וינטרוב הי"ד שנרצחה בפיגוע ירי בשנת 2001 בדרכה לביתה בגנים, נאום מרגש. קשת שיתפה סיפור על פועל מג'נין שבנה פרגולה בבית אחותה ואמר: "את חושבת שבניתי את זה בשבילך? יום אחד כשאתם לא תהיו כאן, זה יהיה שלי".

אותו פועל טעה טעות היסטורית מרה. הוא, וכל מי שחשבו שאפשר לעקור אותנו מכאן, לא הבינו שקירות אפשר להרוס, אבל את הרוח הציונית, את האהבה לקרקע הזו ואת הזיכרון של מי שנתנו כאן את חייהם, אי אפשר לעקור לעולם.

היא הדגישה כי הרוח הציונית והאהבה לאדמה אינן ניתנות לעקירה, וכי המילים של הפועל מתנפצות מול המציאות של חזרת המשפחות ליישוב. ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, פנה לקשת ואמר לה: "את השראה לכולנו. אני מבטיח לך שנבנה כאן יישוב גדול וחזק. הרוח הגדולה של אחותך קטי הי"ד תנצח". בטקס השתתפו מאות בני אדם, כולל שרים וחברי כנסת, וצוין כי 30 משפחות הקימו מחדש את גנים, ובמקום הוקמה גם שלוחה של ישיבת "בני דוד" בעלי.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של רוטר.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה