יום שלישי, 27 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
עולם

הסוף העצוב של וויליאם שלחם בעזה וחזר לארה"ב: "היה לו קשה לבד בארץ, הוא לא קיבל עזרה"

10 באוגוסט 2026 ·  מקור: Ynet 80דירוג אובייקטיביות80/100

הסוף העצוב של וויליאם שלחם בעזה וחזר לארה"ב: "היה לו קשה לבד בארץ, הוא לא קיבל עזרה"

וויליאם שאקין, חייל בודד בן 25 מניו יורק שלחם חודשים ארוכים בעזה, התמודד עם פוסט טראומה בעקבות שירותו. הוריו טוענים כי המדינה לא העניקה לו את המענה שהיה זקוק לו, ומבקשים להביא אותו לקבורה בהר הרצל. משרד הביטחון: "לא איתרנו בקשה להכרה על שמו, מסייעים גם מרחוק"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

וויליאם שאקין, חייל בודד בן 25 מניו יורק שלחם בעזה בגדוד 13 של גולני, שם קץ לחייו בארצות הברית לאחר שהתמודד עם פוסט טראומה בעקבות שירותו הקרבי. שאקין עלה לישראל לאחר 7 באוקטובר והתגייס לצה"ל, אך לאחר שחזר לארה"ב התקשה להתמודד עם מצבו הנפשי. חברתו אלנה סיפרה כי "הוא אמר שהוא מת נפשית ושאין לו כלום בחיים יותר", והוריו מבקשים כעת להביאו לקבורה בהר הרצל בישראל.

  • הוריו טוענים כי המדינה לא העניקה לו את המענה שהיה זקוק לו לאחר שחזר לבית משפחתו, ולא הוכר כפוסט טראומטי בזמן שירותו.
  • חברו חיים מייזלש טוען כי הצבא לא היה מוכן להכיר בו או לטפל בו מרחוק, ודרש שיחזור לישראל לוועדות, מה שלא היה אפשרי עבורו.
  • מייזלש מציין כי מקרים דומים של חיילים בודדים שסובלים מפוסט טראומה ואינם מקבלים עזרה לאחר שחזרו למדינות מוצאם אינם חריגים.
  • ממשרד הביטחון נמסר כי לא נמצאה בקשה להכרה על שם וויליאם, וכי אגף השיקום מנגיש שירותים מרחוק וניתן להגיש בקשות דיגיטלית ולקיים ועדות רפואיות בזום.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה