שבת, 7 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

"הצית כלי רכב, ותיעד את ביתו של גנץ": 13 שנות מאסר לתושב פ"ת שפעל עבור איראן

16 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 82דירוג אובייקטיביות82/100

"הצית כלי רכב, ותיעד את ביתו של גנץ": 13 שנות מאסר לתושב פ"ת שפעל עבור איראן

במשך שבועיים אלכסנדר גרנובסקי ביצע משימות בהוראת גורמי מודיעין באיראן, בהן תיעוד מתקני אנרגיה וריסוס גרפיטי נגד נתניהו. ביהמ"ש: "העונש כבד ומחמיר, אך הולם את חומרת המעשים". 4 תושבי ירושלים הורשעו בעבירות ביטחוניות שביצעו עבור גורם איראני: "אחד השליך רימון – והעביר לו את התיעוד"

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר 13 וחצי שנות מאסר על אלכסנדר גרנובסקי מפתח תקווה, שהורשע במגע עם סוכן חוץ ובמסירת ידיעות לאויב, לאחר שפעל עבור גורמי מודיעין איראניים. גרנובסקי ביצע שורה של משימות בתמורה לכסף, כולל הצתת תשעה כלי רכב, ריסוס כתובות גרפיטי פרובוקטיביות, צילום שכונת מגוריו של ח"כ בני גנץ ותיעוד מתקני אנרגיה, בין סוף נובמבר לאמצע דצמבר 2024. השופטת מרב גרינברג קבעה כי "העונש המוסכם כבד ומחמיר, אך הולם את חומרת המעשים וראוי בנסיבות העניין", והדגישה את הפגיעה הקשה בביטחון המדינה ואת הצורך בהרתעה, במיוחד לאור התרחבות ניסיונות איראן להפעיל אזרחים ישראלים.

התופעה צוברת תאוצה ולבתי המשפט תפקיד משמעותי בגדיעתה, הצורך בהרתעת הרבים הוא צו השעה.

במקביל, בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע ארבעה תושבי בית צפאפא בעבירות ביטחוניות דומות שבוצעו עבור גורם איראני, ובהן סיוע למגע עם סוכן חוץ ואי-מניעת מעשה טרור, לאחר שהיו מעורבים בתיעוד מכון ויצמן ובפעולות נוספות שנועדו לפגוע בביטחון המדינה.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה