יום שלישי, 22 בספטמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
איגוד השופטים: "לא ננהל עם קבוצה דיון דרך התקשורת"פוענח רצח ראש המאפיה הקווקזית: הצהרת תובע הוגשה נגד החשודכמעט עשור אחרי: בוי ג'ורג' חוזר למנורהקראה לו "חזיר ציוני" ואיבדה את עבודתה: עכשיו היא טוענת שהיא הקורבן53 שנים למלחמה: טקס האזכרה לחללי יום הכיפורים בהר הרצל | ישירמחיר הנפט wti יורד לראשונה מאז תחילת ספטמבר מתחת ל 90! גם האג"ח במקביל יורד יפה. מה הסיבות? הערכות על הסכם? דברים אחרים? בכל אופן זו נקודתמה טס בשמי טהרן? הסרטונים המסתוריים שמסעירים את הרשתבוי ג'ורג' יופיע בישראל בנובמבר, חודשים אחרי שהקדיש שיר לקורבנות 7 באוקטוברבאירלנד מזהירים: הסערה סביב ישראל כבר פוגעת בנבחרת"הרבה יותר מפרויקט תחבורה": נת"ע מודיעה על ארבעה דירקטורים חדשיםשעות לאחר הפיגוע: "מצור" פרו-פלסטיני על בית כנסת בטורונטוביום כיפור: מפגינים פרו פלשתינים הטרידו את העיתונאי היהודי-קנדי מחוץ לבית הכנסתאיגוד השופטים: "לא ננהל עם קבוצה דיון דרך התקשורת"פוענח רצח ראש המאפיה הקווקזית: הצהרת תובע הוגשה נגד החשודכמעט עשור אחרי: בוי ג'ורג' חוזר למנורהקראה לו "חזיר ציוני" ואיבדה את עבודתה: עכשיו היא טוענת שהיא הקורבן53 שנים למלחמה: טקס האזכרה לחללי יום הכיפורים בהר הרצל | ישירמחיר הנפט wti יורד לראשונה מאז תחילת ספטמבר מתחת ל 90! גם האג"ח במקביל יורד יפה. מה הסיבות? הערכות על הסכם? דברים אחרים? בכל אופן זו נקודתמה טס בשמי טהרן? הסרטונים המסתוריים שמסעירים את הרשתבוי ג'ורג' יופיע בישראל בנובמבר, חודשים אחרי שהקדיש שיר לקורבנות 7 באוקטוברבאירלנד מזהירים: הסערה סביב ישראל כבר פוגעת בנבחרת"הרבה יותר מפרויקט תחבורה": נת"ע מודיעה על ארבעה דירקטורים חדשיםשעות לאחר הפיגוע: "מצור" פרו-פלסטיני על בית כנסת בטורונטוביום כיפור: מפגינים פרו פלשתינים הטרידו את העיתונאי היהודי-קנדי מחוץ לבית הכנסת
כלכלה

הצלצול הוא בשבילם: ההייטקיסטים והאקדמאים שבחרו להסב מקצוע להוראה

26 באוגוסט 2026 ·  מקור: Ynet 79דירוג אובייקטיביות79/100

הצלצול הוא בשבילם: ההייטקיסטים והאקדמאים שבחרו להסב מקצוע להוראה

מוני כרמלי היה סמנכ"ל פיתוח באלביט, שירי מרגלית ואסף אש עבדו שנים רבות בהייטק, טל שמיר הייתה עורכת דין מצליחה ואסף ארדיטי עבד בבנקי ההשקעות הגדולים בעולם. הם רק חלק מעשרות אלפי האקדמאים שהשתתפו בעשור האחרון בתוכניות ההסבה להוראה של משרד החינוך. למרות הירידה חדה בשכר, הם לא מתחרטים לרגע: "אנחנו שותפים בעיצוב החברה של העתיד"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

עשרות אלפי אקדמאים בישראל, בהם רבים מתחומי ההייטק והפיננסים, בוחרים להסב את מקצועם להוראה, מתוך חיפוש אחר משמעות ושליחות. משרד החינוך מפעיל תוכניות ייעודיות כמו "מהייטק להוראה" במטרה לגייס כוח אדם איכותי למקצועות ה-STEM ולשלב חדשנות במערכת החינוך. התוכניות מלוות את המוסבים בהיבטים פדגוגיים וטכניים, ומחקרים מראים כי בוגריהן נוטים להתמיד בהוראה לאורך זמן.

  • מוני כרמלי (65), לשעבר סמנכ"ל פיתוח באלביט, יתחיל ללמד מתמטיקה ומדעים בתיכונים בקריית ים וקריית ביאליק, וישלב בשיעורים כלים מבוססי בינה מלאכותית. הוא רואה בהוראה "הגשמת תשוקה ושליחות" ומטרתו "להציל ולהעצים את אלו שרוצים ללמוד".
  • שירי מרגלית, בעלת תואר שני במנהל עסקים שעבדה בהייטק, מצאה את ייעודה בהוראה לאחר שפוטרה בתקופת הקורונה. היא מלמדת מתמטיקה, מדעי המחשב והנדסת תוכנה במודיעין ומאמינה כי "המשמעות, הקשר האישי וההשפעה על התלמידים שווים הכול".
  • אסף אש (60), שעזב את ההייטק אחרי 26 שנים, יגשים חלום ישן וילמד היסטוריה ומקרא בפתח תקווה, למרות ירידה של למעלה מ-50% בשכר. הוא משתף כי "הרגשתי תחושת מיצוי מעולם התוכנה והגיעה עבורי השעה לעבור למשהו בשביל הנשמה".
  • טל שמיר (39), עורכת דין מצליחה, החליטה לעבור להוראה מתוך חווית האימהות וחיפוש אחר אימפקט משמעותי. היא מציינת כי "הילדים האלה הם העתיד שלנו, וההוראה היא אולי ההנדסה החשובה ביותר".
  • אסף ארדיטי (42), בעל קריירה בבנקי השקעות מובילים בעולם, עזב את עולם הפיננסים כדי להפוך למורה במשרה מלאה, מתוך תחושת שליחות ציבורית בעקבות אירועי 7 באוקטובר. לדבריו, "הוראה היא הכלי להשפיע על דור העתיד במדינת ישראל".
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה