שבת, 7 בנובמבר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

הצמרת האיראנית נדהמה: הבכיר שחזר מהצללים והוביל להסלמה מול ארה"ב

13 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 73דירוג אובייקטיביות73/100

"ניו יורק טיימס" חושף פרטים חדשים על תקיפת הספינות שהביאה לחידוש הלחימה: הנשיא פזשכיאן זעם ודרש תשובות ממפקד משמרות המהפכה – שאמר כי גם הוא לא ידע עליה מראש. בדיקה העלתה: מפקד הבסיג' החדש חוסיין טאאב נתן את ההוראה. וגם: הפגישה המוזרה עם מוג'תבא, ותוכנית המלחמה של הניצים

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

כתבת תחקיר של ה"ניו יורק טיימס" חושפת כיצד בכיר הביטחון האיראני, חוסיין טאאב, סיכל הסכם פוטנציאלי בין איראן לארצות הברית ביולי, לאחר שכוחות איראניים פתחו באש על ספינות מסחריות במצר הורמוז. הנשיא פזשכיאן, שסיים בהצלחה את המשא ומתן, נדהם מהאירוע ודרש תשובות, אך התברר כי ההתקפה בוצעה על ידי סיעה קיצונית בראשות טאאב, ללא ידיעת רוב ההנהגה האיראנית, כולל המפקד העליון של משמרות המהפכה, אחמד וחידי. בעקבות זאת, ארצות הברית הגיבה בתקיפות אוויריות, והלחימה התחדשה, מה שהוביל לעימותים פוליטיים סוערים בצמרת האיראנית.

  • ההחלטה לתקוף את הספינות התקבלה על ידי איש הדת חוסיין טאאב, איש מודיעין רב-השפעה שהתנגד להסכם השלום.
  • טאאב, שמונה לאחרונה לראש מיליציית הבסיג', שב לזירה הפוליטית לאחר חיסול עלי חמינאי ומילא תפקיד מרכזי בבחירת בנו מוג'תבא כיורש.
  • האירועים העלו תהיות לגבי מקום הימצאו והשפעתו של המנהיג העליון החדש, מוג'תבא חמינאי, הנחשב לדמות רפאים.
  • הסיעה הניצית באיראן, בראשות גנרלים כמו סייד מג'יד מוסאווי, דוחפת להסלמה נוספת נגד מטרות אמריקניות כדי לסיים את המצור הימי בהורמוז.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה