יום שישי, 23 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
יהדות

"הקנדים מגעילים": טראמפ שינה את שם "ימת אונטריו" ל"ימת אמריקה"

27 באוגוסט 2026 ·  מקור: Ynet 83דירוג אובייקטיביות83/100

"הקנדים מגעילים": טראמפ שינה את שם "ימת אונטריו" ל"ימת אמריקה"

הסלמה נוספת ביחסים עם קנדה, בצל מלחמת הסחר: הנשיא חתם על צו נשיאותי לשינוי שם הימה, על אף שכמחצית ממנה בשטח השכנה מצפון. "חשבתי על זה הרבה", טען בעודו מוקף במפות של הימות הגדולות. לדבריו, "הקנדים מגעילים, הם התייחסו אלינו בצורה רעה מאוד". קרני הגיב: "יודעים מה השם האמיתי"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, חתם על צו נשיאותי לשינוי שמו של אגם אונטריו ל"אגם אמריקה", צעד המהווה הסלמה נוספת ביחסים עם קנדה על רקע מלחמת סחר. טראמפ נימק את המהלך בטענה ש"הגורמים הקנדים התייחסו אלינו בצורה רעה מאוד. הם אנשים מגעילים", והוסיף כי "הקנדים הם האנשים הגרועים ביותר כשזה נוגע למסחר". ראש ממשלת קנדה, מארק קרני, הגיב בחריפות וציין כי השם "ימת אונטריו" הוא בן יותר מ-400 שנה וכי הקנדים ימשיכו לכנותו בשם זה. הרקע למתיחות הוא קריסת שיחות הסחר בין המדינות והטלת מכסים הדדיים על מגוון רחב של מוצרים, מה שצפוי להשפיע על הצרכנים האמריקנים.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

ספורטלפני 4 שע׳

דקה 10: בני יהודה – קריית ים 0:0

ליגה לאומית, מחזור 11: הכתומים משכונת התקווה מחפשים לחזור למסלול הניצחונות במטרה לעלות לפסגה. במקביל: כפר קאסם – אשדוד 0:0, הרצליה – יפו 0:0

מקור: Ynet82

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה