הרכיב הישראלי בשיא הנסיעה על מאדים: השבוע בחלל

מחשב ישראלי תורם את חלקו לשיא הנסיעה של רכב המאדים פרסבירנס, הצלחה בניסוי של מגן הקרינה הישראלי בחלל, פיצוץ בטיל סיני, התקדמות בהצלת טלסקופ חלל ותחזית יוצאת דופן של אילון מאסק. סיכום השבוע ברחבי היקום
רכב המאדים האמריקני פרסבירנס צפוי לשבור את שיא הנסיעה הגלגלית מחוץ לכדור הארץ, כשיעבור את המרחק של 45.16 קילומטרים שרשם קודמו, אופורטיוניטי. ההישג מתאפשר בזכות מספר גורמים, ביניהם שימוש בגנרטור תרמו-גרעיני במקום אנרגיה סולארית, עזרה מרחפן הליווי אינג'ניואיטי, ובעיקר שיפורים משמעותיים במחשוב המאפשרים נסיעה אוטונומית בשיעור של כ-90%.
חלק מיכולות עיבוד התמונה של פרסבירנס נעוץ ברכיב ישראלי שפיתחה חברת C-LAB מיוקנעם.
המחשב הישראלי, Comex-IE-38, הוא מחשב זעיר בגודל כרטיס אשראי, המעורב בקליטה ועיבוד תמונות ועמיד בתנאי טמפרטורה קיצוניים, והוא נבחר על ידי נאס"א כמוצר מדף בזכות עמידותו.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.