התמנון האיסלאמי

עבאס, תלמידו המובהק של דרוויש, הוא אמן הטקטיקה של הדיבור הסימפטי בעברית במקביל למעשים ולדיבור שונה לחלוטין בערבית
הכתבה דנה בקשרים האידיאולוגיים והמעשיים בין תנועת 'האחים המוסלמים' לבין גורמים שונים במזרח התיכון, בדגש על התנועה האסלאמית בישראל וזרועה הפוליטית, רע"מ. נטען כי 'האחים המוסלמים' שואפת לחיסול ישויות לא-מוסלמיות והחלת השריעה, וכי ישראל היא אויב מובהק בעיניה. התנועה האסלאמית בישראל, שהוקמה ב-1971, נחשבת לסניף מקומי של 'האחים המוסלמים', למרות הכחשות, כאשר מנהיג חמאס, איסמעיל הנייה, ספד למייסד התנועה האסלאמית, עבדאללה נימר דרוויש, באומרו:
"אנחנו רחוקים מכם במרחק אבל קרובים בלבבות, בנפשות, ברגשות ובמטרות הקדושות שלמענן אנחנו פועלים..."
הכתבה מצביעה על פעילות כפולה של מנסור עבאס, יו"ר רע"מ, המציג עמדות מתונות בעברית, אך בערבית מדבר על חיזוק נוכחות ערבית-מוסלמית בירושלים ותמיכה ב"יתומים פלסטינים, בני השהידים, בני הלוחמים". נחשפו קשרים בין עמותות המזוהות עם רע"מ, כמו "סיוע 48", שהעבירה כספים למשפחות מחבלים בעזה ולארגונים המוגדרים כטרור. עבאס גם מתנגד ל"הסכמי אברהם" ומסרב להגדיר את חמאס כארגון טרור. אמנת התנועה האסלאמית מ-2018, אותה הוביל עבאס, כוללת יעדים כמו הקמת מדינה פלסטינית וזכות השיבה, מה שנתפס בכתבה כחתירה לחיסול ישראל. הכתבה מסתיימת בקריאה לפוליטיקאים להפסיק "לשחק באש" לנוכח הסכנה הקיומית מצד התנועה.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.