יום רביעי, 21 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
כלכלה

התפתחות משמעותית בהסגרת המיליונר הפרו-פלסטיני שחשוד במימון חמאס

22 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 83דירוג אובייקטיביות83/100

התפתחות משמעותית בהסגרת המיליונר הפרו-פלסטיני שחשוד במימון חמאס

ספרד החליטה לאפשר לבקשת ההסגרה האמריקנית של ג'יימס "פרגי" צ'יימברס להתקדם לבית המשפט, חרף התנגדות מפלגות השמאל בקואליציה. זו עדיין לא החלטה סופית, אך היא מקרבת את יורש הון משפחת קוקס, החשוד בהעברת 7.5 מיליון דולר לתמיכה בחמאס ובקשר להתפרעויות נגד אלביט מערכות, לקראת מסירה אפשרית לממשל טראמפ

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

מועצת השרים בספרד אישרה את המשך הליך ההסגרה של המולטי-מיליונר האמריקני ג'יימס צ'יימברס לארה"ב, שם הוא חשוד במימון חמאס ובפגיעה במתקני אלביט מערכות. ההחלטה, שהתקבלה למרות התנגדות גוש מפלגות השמאל "סומאר" בממשלה שטענו ל"רדיפה פוליטית", מעבירה את התיק לבית המשפט הארצי הספרדי, ה-Audiencia Nacional, שיכריע אם ניתן להסגיר את צ'יימברס.

אנריקה סנטיאגו, חבר פרלמנט מטעם סומאר ודובר מפלגת השמאל המאוחד, טען שמדובר ב"רדיפה פוליטית" ושספרד אינה צריכה לשתף איתה פעולה.

צ'יימברס, נצר למשפחת הון אמריקנית ופעיל פרו-פלסטיני מרקסיסט-לניניסט, נעצר ביולי באיביזה בעקבות צו בינלאומי. הוא טוען שהכסף שהעביר שימש להשקעות במועדון כדורגל בתוניסיה ולפרויקטים הומניטריים בעזה, וכי ממשל טראמפ מנסה להציג סיוע הומניטרי כמימון טרור. למרות שההחלטה אינה סופית, היא מקרבת את צ'יימברס להסגרה, במיוחד לאור העובדה שהלבנת הון, אחד האישומים המרכזיים נגדו, היא עבירה גם בדין הספרדי.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה