וינטר יקבל את החלטתו הסופית השבוע הקרוב. הוא לא מכוון ל'גוש השלישי' אלא להקים מפלגה שתנגוס בבן גביר וסמוטריץ'

בחר פורום
———
סקופים
הזעקה
פוליטיקה
ביקורת תקשורת
מסמכים
הקפה
משפטים
בית המדרש
עיתונות זרה
מודיעין

עופר וינטר מתקרב לרגע ההכרעה הפוליטי: ל'אמס' נודע כי למרות שטרם התקבלה החלטה סופית על הקמת מפלגה חדשה, בימים האחרונים מתחזקת האפשרות שווינטר יבחר לצאת לדרך עצמאית ולהתמודד בבחירות הקרובות.
אם אכן יחליט על הקמת מפלגה, וינטר צפוי לעמוד בעצמו בראשה ולא לשמש דמות ביטחונית ברשימה קיימת. במקביל, הוא ינסה לצרף לצדו דמויות נוספות המזוהות עם המחנה הלאומי, במטרה לבנות רשימה שתוכל להפוך לשחקן משמעותי בתוך גוש הימין.
לפי המסתמן, הכיוון הפוליטי שבוחן וינטר שונה מזה של התארגנויות חדשות המבקשות למצב את עצמן כ"גוש שלישי" בין הקואליציה לאופוזיציה. וינטר אינו מכוון למרכז הפוליטי, אלא רואה את מקומו באופן מובהק בתוך הימין הלאומי.
בהתאם לכך, אם המהלך ייצא לפועל, אחד מיעדיו המרכזיים יהיה מאגר המצביעים המזוהה כיום עם עוצמה יהודית והציונות הדתית. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים בפני 'אמס' כי רשימה בראשותו עשויה לנסות למשוך מצביעים של איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ', לצד מצביעי ימין שאינם מוצאים כיום בית פוליטי מתאים.
לכתבה המלאה:https://www.emess.co.il/radio/1912987

האלוף במילואים עופר וינטר צפוי לקבל השבוע החלטה סופית בנוגע לכניסתו לפוליטיקה והקמת מפלגה חדשה. בניגוד להערכות קודמות, וינטר אינו מתכוון להצטרף ל'גוש שלישי' במרכז, אלא להקים מפלגת ימין לאומית שתתמודד על קולות המצביעים המזוהים כיום עם עוצמה יהודית והציונות הדתית.
מטרתו היא לנגוס בתמיכה של איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ', וכן למשוך מצביעי ימין שאינם מרוצים מהמפלגות הקיימות. וינטר צפוי לעמוד בראש הרשימה בעצמו ולצרף אליה דמויות נוספות מהמחנה הלאומי.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.