שבת, 24 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
ביטחון

חמאס מנסה להתעצם, וישראל מתמרנת בין טראמפ לבוחרי הליכוד | תמונת מצב בעזה

20 באוגוסט 2026 ·  מקור: Ynet 83דירוג אובייקטיביות83/100

חמאס מנסה להתעצם, וישראל מתמרנת בין טראמפ לבוחרי הליכוד | תמונת מצב בעזה

מסוללת העפר בגבעת עלי מונטר רואים את ההרס בשג'אעיה ומבחינים בטרקטורים שחורשים בנחל עוז. לוחמי הצנחנים טוענים שלא מגבילים אותם בירי על מחבלים שמתקרבים לקו הצהוב, וגם קצב החיסולים גבר, אבל מבט על הזירה המדינית והאסטרטגית מראה כמה מורכבת המציאות שבה פועלת הממשלה. בינתיים צה"ל מנהל מלחמת כתישה, האמריקאים מפנטזים על "עזה הירוקה", מועצת השלום מנסה לקושש כסף, ומוחמד דחלאן חולם על קאמבק | עושים סדר בזירת הרצועה

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

הכתבה מציגה תמונת מצב מורכבת ברצועת עזה, כשנה לאחר הפסקת האש, ומתארת את מאמצי צה"ל לשלוט בשטח ולנטרל את תשתיות חמאס. צה"ל הקים 42 מוצבים חדשים, ביניהם מוצב אסטרטגי על גבעת עלי מונטר, ושולט כעת על 64% משטח הרצועה, לעומת 36% בשליטת חמאס. השינוי בגבולות, המכונה "זחילת הקו הצהוב", משמש כמנוף לחץ במשא ומתן עם חמאס.

הקצין, מפקד צוות הרחפנים, מסביר: "קיבלנו איתור שבו יש כנראה מחבלים שמבצעים עלינו תצפית או זוממים להניח מטען. אנחנו מנסים לאתר אותם בלי שירגישו. הרחפן הזה יודע להגיע לשם בשקט, בלי שירגישו בו".

צה"ל מבצע חיסולים ממוקדים של פעילי חמאס וג'יהאד איסלאמי באמצעות רחפנים וכטב"מים, כאשר מאז אוקטובר אשתקד חוסלו כ-520 מחבלים, כולל כ-80 משתתפי טבח 7 באוקטובר. בנוסף, צה"ל פועל באופן נרחב לאיתור והשמדת מנהרות, וטוען כי 85% מהתוואי התת-קרקעי בשטחי הקו הצהוב הושמדו או נוטרלו. ההרס הנרחב ברצועה מוסבר כתוצאה מהשימוש של חמאס באוכלוסייה כמגן אנושי, מה שהוביל להריסת 70% מהרצועה על ידי צה"ל.

  • צה"ל שולט על 64% משטח הרצועה, לעומת 36% בשליטת חמאס.
  • מאז אוקטובר אשתקד חוסלו כ-520 מחבלים, כולל 80 משתתפי טבח 7 באוקטובר.
  • 85% מהתוואי התת-קרקעי בשטחי הקו הצהוב הושמדו או נוטרלו.
  • ההרס הנרחב ברצועה מוסבר כתוצאה משימוש חמאס באוכלוסייה כמגן אנושי.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה