יום ראשון, 25 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
טכנולוגיה

חסר תקדים: אפל מאשימה את OpenAI בגניבת סודות מסחריים

11 ביולי 2026 ·  מקור: Ynet 73דירוג אובייקטיביות73/100

חסר תקדים: אפל מאשימה את OpenAI בגניבת סודות מסחריים

השותפות בין שתי ענקיות הטכנולוגיה התחלפה במאבק חזיתי בבית המשפט. יצרנית האייפון מאשימה את מפתחת ChatGPT בגניבת סודות מסחריים, בגיוס עובדים ובשימוש במידע מסווג לפיתוח מכשירי AI חדשים. OpenAI: "אין לנו עניין בסודות של חברות אחרות"

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

חברת אפל הגישה תביעה חסרת תקדים לבית משפט פדרלי בקליפורניה נגד OpenAI, מפתחת ChatGPT, בטענה לגניבה שיטתית של סודות מסחריים הקשורים למוצרים מסווגים הנמצאים בשלבי פיתוח. התביעה, שהוגשה ביום שישי, מגיעה על רקע הידרדרות בשותפות שנחתמה בין החברות בשנת 2024, שנועדה לשלב את שירותי הבינה המלאכותית של OpenAI במכשירי אפל. אפל טוענת כי OpenAI לוטשת עיניים לתחום החומרה, וכי רכישת הסטארט-אפ IO (io Products) שהוקם על ידי ג'וני אייב, מעצב העל לשעבר של אפל, הובילה ל"זליגה מסוכנת של מוחות וסודות".

"עסקי החומרה של OpenAI נשענים על היסודות הרעועים ביותר, רקובים מהיסוד עקב הסתמכותם הלא חוקית על סודות מסחריים שנגזלו"

התביעה מפרטת שיטות פעולה בעייתיות לכאורה, כולל בקשה ממועמדים לעבודה להביא "חלקים ממשיים" ממעבדות אפל, ניצול באגים לפריצה לרשת הפנימית, ופנייה לשותפות ייצור של אפל תוך הטעיה. שני בכירים לשעבר באפל, טאנג יו טאן וצ'אנג ליו, נתבעים אישית בגין לקיחת מידע רגיש וסיוע בהתחמקות מתהליכי אבטחה. אפל דורשת צו מניעה ופיצויים כספיים. דובר OpenAI מסר בתגובה כי החברה בוחנת את התביעה ו"אין לנו עניין בסודות המסחריים של חברות אחרות. אנחנו נשארים ממוקדים בבניית טכנולוגיה חדשנית המעצימה אנשים בכל מקום".

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →
🏷

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

ספורטלפני 5 שע׳

דקה 54: פאלאס – ניוקאסל 2:0

פרמייר ליג, מחזור 8: לאחר מחצית ראשונה חלשה, האורחת עלתה ליתרון משער של אוסולה (47'). במקביל: ליברפול - ברייטון 0:2, יונייטד - בורנמות' 2:0

מקור: Ynet82

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה