יום רביעי, 19 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
תשתית מוכנה ושלטי חוצות: עופר וינטר בדרך להקמת מפלגת ימין חדשה2 ילדים חזרו ממצרים לאחר שאכלו פלאפל שעשוי מפול – ופיתחו תסמינים קשיםמוריניו: "אמבפה מצחיק אותי באימונים, כי הוא טוב מדי"נחש על הצלחת: נחשפו הרגלי האכילה של האדם הקדמון בכרמלמכבי תל אביב תפתח במו"מ על קניקובסקי, המחיר טרם נקבעדיווח: האייפון 18 פרו מקס יקבל יתרון משמעותי במצלמהגוטליב במתקפה נגד סביבת נתניהו: "יכול להיות שעלה לכם קצת"הזנחה פוצעת: אם מואשמת בהזנחת ותקיפת שתי בנותיה – הצעירה נפלה מהמרפסתהפועל ב"ש 180 דקות מהארץ המובטחת | הטור של דני דבוריןהדלפה חדשה חושפת פרטים מסקרנים על GTA 6מצפים לבואו של קסטין: מי יהיה המנכ"ל הבא של מכבי נתניה?"לא באירופה ולא בארה"ב: מי חברת התעופה שהנוסעים הכי אוהבים?תשתית מוכנה ושלטי חוצות: עופר וינטר בדרך להקמת מפלגת ימין חדשה2 ילדים חזרו ממצרים לאחר שאכלו פלאפל שעשוי מפול – ופיתחו תסמינים קשיםמוריניו: "אמבפה מצחיק אותי באימונים, כי הוא טוב מדי"נחש על הצלחת: נחשפו הרגלי האכילה של האדם הקדמון בכרמלמכבי תל אביב תפתח במו"מ על קניקובסקי, המחיר טרם נקבעדיווח: האייפון 18 פרו מקס יקבל יתרון משמעותי במצלמהגוטליב במתקפה נגד סביבת נתניהו: "יכול להיות שעלה לכם קצת"הזנחה פוצעת: אם מואשמת בהזנחת ותקיפת שתי בנותיה – הצעירה נפלה מהמרפסתהפועל ב"ש 180 דקות מהארץ המובטחת | הטור של דני דבוריןהדלפה חדשה חושפת פרטים מסקרנים על GTA 6מצפים לבואו של קסטין: מי יהיה המנכ"ל הבא של מכבי נתניה?"לא באירופה ולא בארה"ב: מי חברת התעופה שהנוסעים הכי אוהבים?
פוליטיקה

חרדים לגורלם: כשאין מצע, יש את מי להאשים

18 ביולי 2026 ·  מקור: וואלה 83דירוג אובייקטיביות83/100

חרדים לגורלם: כשאין מצע, יש את מי להאשים

הקמפיינים האנטי-חרדיים הם הטיקט היחיד של האופוזיציה בבחירות, ולמרבה המזל הם החלו מוקדם מדי. את האשמים למחסור בלוחמים אפשר למצוא גם בצה"ל, בכנסת ובבג"צ. אך חבל שרבני המגזר לא מפנימים שביחס המנכר שלהם לחברה הישראלית הנאנקת – הם תורמים לאיבה המופנית כלפיהם

💬 Want to join the discussion and comment? Sign up — free, and get the weekly digest too.
🗞️ תקציר מורחב

הכתבה מבקרת את מפלגות האופוזיציה בישראל על התמקדותן הבלעדית במסרים אנטי-חרדיים, תוך ריקון עצמי מנושאים מהותיים אחרים, ומציינת כי קמפיין זה החל מוקדם מדי לפני הבחירות. נטען כי מפלגות אלו, כולל יאיר לפיד, נפתלי בנט ואביגדור ליברמן, אינן מציגות הבדלים מהותיים ביניהן בנושא זה, וכי הן מנצלות את נושא החרדים כדי להציל את עורן הפוליטי. הכתבה מצביעה על כך שחוקים כמו ביטול מעצרי תלמידי ישיבות אושרו ברוב גדול, למרות התנגדות הרמטכ"ל, וכי נציגי צה"ל בוועדת החוץ והביטחון העידו שמעצרים אינם מועילים לגיוס חרדים. כמו כן, נטען כי הרמטכ"ל פועל ממניעים פוליטיים ולא מקצועיים במכתביו הפומביים.

  • האופוזיציה מתמקדת בשנאת חרדים במקום במצע מהותי.
  • מפלגות האופוזיציה מרוקנות עצמן מנושאים אחרים ואין הבדל ביניהן.
  • קמפיין אנטי-חרדי החל מוקדם מדי ועלול להותיר את האופוזיציה ללא מסרים.
  • הרמטכ"ל פועל ממניעים פוליטיים ולא מקצועיים בנושא גיוס חרדים.
  • החרדים עצמם תורמים לקמפיין נגדם בהתבטאויותיהם.
התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של וואלה.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה