טראמפ: "העימות עם איראן מתנהל היטב, מכים בהם" | ישיר מישיבת הקבינט בקמפ דיוויד

"כל מה שאפשר לעשות הוא להמשיך לנצח", אמר טראמפ לפוקס ניוז. "אבל אנחנו מכים בהם חזק, מטלטלים אותם, ובסוף לא תהיה להם ברירה אלא לחזור הביתה"
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס בישיבת קבינט מיוחדת בקמפ דיוויד, שהועברה בשידור חי, למצב מול איראן וטען כי העימות מתנהל היטב וכי ארה"ב "מכה בהם בעוצמה". הוא ציין כי היכולות הצבאיות של איראן, כולל טילים וכטב"מים, חוסלו במידה רבה בחמישה חודשים בלבד, וכי "חיסלנו את היכולות של איראן. אולי נשארו להם עוד קצת, אבל בקרוב לא יהיו".
טראמפ התייחס גם ל"מפת הדרכים" ליישום הסכם השלום ברצועת עזה, שפורסמה על ידי מועצת השלום לעזה, ונמנע מלהבהיר אם נסיגת צה"ל או פירוז חמאס יבואו קודם, אך הדגיש כי "יש לנו הבנות עם ישראל, הם מאוד שמחים". מזכיר המדינה, מרקו רוביו, כינה את בית הדין הבינלאומי בהאג "ארגון לא לגיטימי" והתייחס לעסקה בין ישראל ולבנון כחסרת תקדים. ישיבת הקבינט, שהייתה הראשונה מסוגה שצולמה ושודרה בשידור חי, התקיימה על רקע דיווחים על דיונים בין ארה"ב לישראל בנוגע למצור יבשתי אפשרי על איראן.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.