יום שני, 3 באוגוסט 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
גורם ביטחוני בכיר לוואלה: צה"ל במוכנות גבוהה לאפשרות של הסלמה עם איראןהמפגש המרגש באימון הפועל תל אביב: "הם נפלו כדי שאנחנו נוכל לחיות"למרות דרישת מועצת השלום: דיווחים על תקיפות בעיר עזה"עומדים לצד דור תורג'מן, שהאחראים יישאו בתוצאות"3:5 משוגע למכבי הרצליה, גם בני יהודה ואשדוד מושלמותכריסטיאן בליץ' נותח בהצלחה. זה משך ההיעדרות שלובין פרץ לכנעאן: מי יתפוס את המשבצת של קאנגווה?הפועל תל אביב קרובה לרכש היקר בתולדותיהרן קוז'וך לקראת הכוכב האדום: "האמונה היא מעל הכול"טבריה ערוכה למכבי חיפה: "אתגר מול אחת הקבוצות הטובות בארץ"או-רבואר פריז: יותר מ-8,000 עולים מצרפת הגיעו מאז 7 באוקטוברבאיראן מעריכים: טראמפ לא רוצה להילחם, הזמן עובד לטובתנו | דיווחגורם ביטחוני בכיר לוואלה: צה"ל במוכנות גבוהה לאפשרות של הסלמה עם איראןהמפגש המרגש באימון הפועל תל אביב: "הם נפלו כדי שאנחנו נוכל לחיות"למרות דרישת מועצת השלום: דיווחים על תקיפות בעיר עזה"עומדים לצד דור תורג'מן, שהאחראים יישאו בתוצאות"3:5 משוגע למכבי הרצליה, גם בני יהודה ואשדוד מושלמותכריסטיאן בליץ' נותח בהצלחה. זה משך ההיעדרות שלובין פרץ לכנעאן: מי יתפוס את המשבצת של קאנגווה?הפועל תל אביב קרובה לרכש היקר בתולדותיהרן קוז'וך לקראת הכוכב האדום: "האמונה היא מעל הכול"טבריה ערוכה למכבי חיפה: "אתגר מול אחת הקבוצות הטובות בארץ"או-רבואר פריז: יותר מ-8,000 עולים מצרפת הגיעו מאז 7 באוקטוברבאיראן מעריכים: טראמפ לא רוצה להילחם, הזמן עובד לטובתנו | דיווח
ביטחון

טראמפ: "זו ההזדמנות האחרונה של איראן לפני שנחסל אותה"

לפני 4 שע׳ ·  מקור: דבר 74דירוג אובייקטיביות74/100

טראמפ: "זו ההזדמנות האחרונה של איראן לפני שנחסל אותה"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם כתבים במטוס אייר פורס 1 (צילום: AP/Alex Brandon)

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר הערב (שני) כי המגעים עם איראן נמשכים, וכי זו ההזדמנות האחרונה של טהרן להגיע להסכם לפני שארצות הברית תחדש את תקיפותיה. דבריו נמסרו בהצהרה בבית הלבן, שעות לאחר שאיראן הכחישה קיום של משא ומתן ישיר בין המדינות.

"השיחות עם איראן נמשכות, וזו ההזדמנות האחרונה שלה לחתום על הסכם", אמר טראמפ. לדבריו, "התכוונו להכות בהם בעוצמה רבה מאוד אתמול, חזק יותר מכל התקפה מאז מלחמת העולם השנייה, ואז הם התקשרו, וגם סעודיה, איחוד האמירויות וקטאר, וביקשו שלא נתקוף".

טראמפ הוסיף כי "אני רוצה לתת לאיראן הזדמנות לפני שנחסל אותה, ואני מקווה שהיא תתעשת. הם ביקשו שלא אתקוף ושהם יסכימו לעסקה. הם הבינו מהדלפות עד כמה ההתקפה תהיה חמורה, וזה לא היה משאיר להם כמעט כלום".

בהתייחסו לעתידה של ההנהגה האיראנית אמר טראמפ: "אני חושב שאולי נצליח להשיג משהו, אבל אני רוצה לתת להם כל הזדמנות אחרונה לפני עריפת הראש". הוא שב ואיים כי ארצות הברית תצא למתקפה נרחבת אם טהרן לא תסכים להסכם.

כשנשאל על מצב המגעים, אמר הנשיא כי הם מתקיימים "ממש עכשיו", וכי השיחות חודשו לבקשת איראן וכן בעקבות פניות של סעודיה, איחוד האמירויות, קטאר ומדינות נוספות. "זו הזדמנות אחרונה עבורם לחתום על מסמך טוב", הדגיש.

מוקדם יותר מסר דובר משרד החוץ של איראן, אסמאעיל בקאאי, כי לא מתקיימות שיחות עם ארצות הברית. לדבריו, טהרן מנהלת מגעים עם עומאן על יצירת נתיב מעבר זמני במצר הורמוז, אך אין בכך כדי לפתור את העימות עם וושינגטון.

טראמפ תקף בתגובה את ההנהגה האיראנית וכינה אותה "דו-פרצופית באופן בלתי ייאמן". בפוסט שפרסם ברשת החברתית Truth Social טען כי איראן ביקשה להיפגש, וכי שיחות נוספות נקבעו לעתיד הקרוב.

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר כי מתקיימים מגעים עם איראן, למרות הכחשות מצד טהרן, וכי זוהי "ההזדמנות האחרונה של איראן לפני שנחסל אותה" להגיע להסכם. טראמפ חשף כי תכנן מתקפה חסרת תקדים על איראן, אך עצר אותה לבקשת איראן ומדינות המפרץ, כולל סעודיה, איחוד האמירויות וקטאר, שביקשו שלא לתקוף והבטיחו שאיראן תסכים לעסקה. הנשיא האמריקאי הדגיש כי השיחות מתנהלות "ממש עכשיו" וכי הוא רוצה לתת לאיראן הזדמנות אחרונה לפני נקיטת צעדים חריפים. מוקדם יותר, דובר משרד החוץ האיראני הכחיש קיום שיחות ישירות עם ארה"ב, וטראמפ הגיב בכינוי ההנהגה האיראנית "דו-פרצופית באופן בלתי ייאמן".

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של דבר.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

עולם כתבה מלאהלפני 3 שע׳

בתשובה לדרישת טראמפ: תקיפה חריגה בעומק עזה

אנחנו משתמשים בקובצי Cookie ובנתונים, כולל כתובות IP, כדי:אם בוחרים באפשרות "אישור הכול", נשתמש בקובצי Cookie ובנתונים, כולל כתובות IP, גם כדי:אם בוחרים באפשרות "דחיית הכול",…

מקור: Google News78

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה