יום רביעי, 21 באוקטובר 2026 עברית|English כניסה הרשמה חינם
מבזקים
דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"דיווח: שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' ביקר בישראל ונפגש עם נתניהושר ההגנה האמריקני נפגש עם נתניהו בישראל ברק רבידחולון שוב הפסידה, הפועל העמק התפוצצה אחרי הזעזועמראה שחורהרצח בניהו רזי: המחוזי קבע כי אין ראיות לאישום ברצח נגד צרפי וחוטהצרפת בוערת: עוצר הוטל בפריז ובערים נוספות בעקבות מהומות קשותפרשת רצח בניהו רזי: הוסר האישום ברצח נגד אגם צרפי ושילת חוטהסוקר חדשות 13: ״קשה לגרום לאנשים לפתח תיעוב כלפי איזנקוט״בנו של הרב רפי פרץ: אל"ם תום פרץ מונה למפקד חטיבת הבקעהדיווח איראני על טיסות של מטוסי קרב של ארה"ב וישראל מעל שמי עיראק.לצד מסי וגריזמן: עידן טוקלומטי נבחר להרכב המחזור ב-MLSמספר 2 של גנץ: "לפעמים צריך לדעת לעצור"
עולם

טראמפ לא קיבל שם על המרכז האיקוני ב-DC – וסוגר אותו: "הוא צרח, זה היה מטורף"

15 בספטמבר 2026 ·  מקור: Ynet 72דירוג אובייקטיביות72/100

טראמפ לא קיבל שם על המרכז האיקוני ב-DC – וסוגר אותו: "הוא צרח, זה היה מטורף"

נשיא ארה"ב לוחץ להוסיף את שמו ל"מרכז התרבות קנדי" בוושינגטון הבירה, אבל אחרי ששופט שוב בלם אותו – מועצת המנהלים של המרכז, שטראמפ השתלט עליה, הצביעה על סגירה "מיידית". הסיבה לכאורה היא שיפוצים בשל "ליקויי בטיחות" – אבל טראמפ הבהיר: אם שמי לא יצורף למרכז, השיפוץ לא ייצא לפועל

💬 רוצים להגיב ולהצטרף לדיון? הצטרפו — חינם, ומקבלים גם את הדיג׳סט השבועי.
🗞️ תקציר מורחב

מועצת המנהלים של מרכז קנדי לאומנויות הבמה בוושינגטון, שרוב חבריה מונו על ידי דונלד טראמפ, החליטה לסגור את המתחם. ההחלטה התקבלה לאחר ששופט פדרלי קבע שוב כי שמו של טראמפ לא יצורף לשם המרכז ללא אישור הקונגרס, וזאת לאחר ששמו כבר הוסר בעבר בהוראת בית המשפט. טראמפ איים כי ללא צירוף שמו למרכז, הוא לא יקצה תקציבים לשיפוץ, שלטענתו נחוץ עקב ליקויים בטיחותיים חמורים.

"במילים פשוטות, המשיבים אינם יכולים להקים במרכז קנדי מיצבי הנצחה לנשיא טראמפ, או לכל אדם או דבר אחר, ללא אישור הקונגרס"

הסערה סביב המרכז, שהפך למוקד לקידום תרבות ה"אנטי-woke" על ידי טראמפ, כוללת ביטול מופעי דראג ואירועים להט"בים, והחלפתם בהופעות של אמנים נוצרים וכנסים דתיים. ההשתלטות הובילה לירידה חדה בהכנסות ולביטול הופעות של אמנים רבים. הדיון על הסגירה היה סוער, וטראמפ התעמת טלפונית עם חברת הקונגרס ג'ויס בייטי, שאמרה כי הוא זה שגרם למרכז להיכנס לחובות. טראמפ הבהיר כי השיפוצים תלויים בהוספת שמו למרכז, וכי משרד המשפטים יבקש הליך ערעור מזורז בנושא.

התקציר נוצר אוטומטית על בסיס הכתבה המקורית; הציטוטים לקוחים מהמקור.
כתבה זו מבוססת על דיווח של Ynet.
לכתבה המלאה במקור →

© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.

כתבות קשורות

דיון

אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.

הוסיפו תגובה