יואב סגלוביץ' הודיע ליאיר לפיד על עזיבת "יש עתיד"

עודכן לאחרונה: 6.8.2026 / 23:08
חבר הכנסת יואב סגלוביץ, לשעבר סגן השר לביטחון הפנים הודיע הערב (חמישי) לראש מפלגת "יש עתיד" כי הוא מתפטר מהכנסת וכי הוא מסיים את תפקידו כחבר כנסת מטעם המפלגה."לאורך השנים הייתה לי הזכות להשפיע על נושאים הקרובים לליבי, הן כחבר כנסת והן כסגן השר לביטחון הפנים. אני מבקש להודות ליאיר לפיד, לחברי וחברות הכנסת ולפעילות ולפעילי המפלגה על השותפות, האמון והעבודה המשותפת למען מדינת ישראל", אמר סגלוביץ'.עזיבתו של סגלוביץ' מגיעה על רקע הדיווחים כי הוא עתיד להצטרף למנסור עבאס ומפלגת רע"ם. סגלוביץ', שכיהן בעברו בדרגת ניצב במשטרה, נהנה בשנים האחרונות ממעמד של כבוד בקרב חלקים נרחבים בציבור הערבי ובקרב הנהגתו, בעיקר בזכות פעילותו במאבק בפשיעה ובאלימות בתקופת ממשלת בנט-לפיד, אז כיהן כסגן השר לביטחון הפנים.ראשי רשויות ערביות, חברי כנסת ואישי ציבור שיבחו לא אחת את מעורבותו הישירה, את הקשר הרציף שקיים עם הנהגת החברה הערבית ואת קידום התוכנית הממשלתית להתמודדות עם גל האלימות.
ראש הממשלה לשעבר יאיר לפיד הגיב על התפטרותו של סגלוביץ' ואמר כי לאורך כל שנות שירותו ביש עתיד, חבר הכנסת לשעבר פעל ביושרה ומקצועיות למען אזרחי ישראל ושמירה על שלטון החוק. "בזמן ממשלת השינוי פעלנו יחד למיגור הפשיעה בישראל ואני מודה לו על כך. אני מודה ליואב על התרומה שלו ליש עתיד ולמדינת ישראל ומאחל לו בהצלחה בהמשך דרכו", חתם לפיד את דבריו.
חבר הכנסת יואב סגלוביץ' הודיע ביום חמישי לראש מפלגת "יש עתיד", יאיר לפיד, על התפטרותו מהכנסת וסיום תפקידו כחבר כנסת מטעם המפלגה. סגלוביץ', שכיהן בעבר כסגן השר לביטחון הפנים, ציין כי "לאורך השנים הייתה לי הזכות להשפיע על נושאים הקרובים לליבי" והודה ללפיד ולחברי המפלגה על השותפות. עזיבתו מגיעה על רקע דיווחים כי הוא עשוי להצטרף למפלגת רע"ם, כאשר בשנים האחרונות הוא זכה להערכה רבה בקרב הציבור הערבי על פעילותו במאבק בפשיעה. לפיד הגיב כי סגלוביץ' פעל ביושרה ומקצועיות ואמר: "אני מודה ליואב על התרומה שלו ליש עתיד ולמדינת ישראל ומאחל לו בהצלחה בהמשך דרכו".
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.