יורם כהן על חוק הנאשם: "מקווה שנעביר אותו בממשלה הבאה" | האזינו

בהקלטות מחוג בית שהעביר, שהגיעו לידי ynet, הבכיר במפלגתו של איזנקוט התייחס למה שקורה תחת זיני בארגון שבראשו עמד: ״יש סדקים בממלכתיות של השב״כ״. מדינה פלסטינית לא רלוונטית בעיניו: "אולי בעתיד, אם הנמר יהפוך חברבורותיו, נגיע מקסימום לאוטונומיה"
ראש השב"כ לשעבר, יורם כהן, שותפו של גדי איזנקוט, התייחס בחוג בית בשוהם למספר נושאים מרכזיים. כהן הביע תקווה ש"חוק הנאשם", שימנע מנאשם בפלילים להרכיב ממשלה, יעבור בממשלה הבאה, וציין כי בממשלת בנט-לפיד הדבר לא התאפשר בשל "גורמת מסוימת".
"אני מאוד מקווה שנצליח לעשות את זה".
כהן התייחס גם לתפקודו של ראש השב"כ הנוכחי, דוד זיני, והדגיש את החשיבות בשמירה על ממלכתיות הארגון מפני ניסיונות פוליטיזציה.
"האתגר הגדול זה לא זיני עצמו, כמו שזה מר נתניהו עצמו. ראש הממשלה עד היום פנה לראשי השב"כ... בדרישות או לא חוקיות או לא לגיטימיות שייטיבו עמו. וצריך ראש שב"כ מברזל, עם עמוד שדרה, להגיד לראש הממשלה 'אני לא יכול לעשות את הדבר הזה, כי זה לא חוקי, או לא אתי, או לא חלק מתפקידי'".
בנוסף, כהן שלל הקמת מדינה פלסטינית או סיפוח מלא של יהודה ושומרון, והתייחס לתפקיד השב"כ בשמירה על טוהר הבחירות וסייע למשטרה במגזר הערבי באופן ממוקד ומוגבל, תוך אזהרה מפני חשיפת יכולות ופגיעה בדימוי הארגון.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.