"יו"ש יוצאת משליטה": צה"ל מתוח לקצה, והיהודים הקיצוניים מסמנים מטרות חדשות

דווקא כשהטרור הפלסטיני נמצא בשפל, בצבא מזהירים כי גזרת יו"ש על סף פיצוץ נוכח העלייה בפשיעה הלאומנית, והחשש הוא כמובן התלקחות כוללת. גורמים במערכת מודים כי "הגופים לא מצליחים לתעל את העבודה ביניהם ולהיאבק בתופעה", שבינתיים מעבר לים מביטים בה בחשש – כולל בארה"ב
גורמי ביטחון מתריעים כי גזרת יהודה ושומרון "על סף התפוצצות" ו"יוצאת משליטה" בשל ריבוי אירועי פשיעה לאומנית מצד קיצונים יהודים, המסיטים את קשב צה"ל המתוח עד הקצה. ההסלמה החלה לאחר פינוי עשרות מאחזים בלתי חוקיים בעקבות פיגוע בכפר תל, מה שהוביל את הקיצונים לתקוף את מפקד אוגדת איו"ש, תא"ל קובי הלר, לאחר שהתקפותיהם על אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט לא צלחו. גורם בכיר מהחוות ביו"ש ציין כי "אלה אנשים קיצוניים שלא משנה מי יהיה מאו"ג איו"ש או אלוף הפיקוד, הם יתקפו אותו", למרות שזו "התקופה הכי טובה להתיישבות".
- הקיצונים הפיצו כרזה המציגה את בלוט והלר מצדיעים לאדם בכאפייה, בטענה שהם "שיאני הפינויים".
- האירועים מתרחשים על רקע ירידה בטרור הפלסטיני, והחשש הוא מהיפוך קנים והגברת הטרור הפלסטיני מחדש.
- ישנו לחץ אמריקני משמעותי על ישראל בנושא, וגופי הביטחון מתקשים לתאם את פעולותיהם נגד התופעה.
- במקביל, נהרג פלסטיני ונפצע אחר באירוע ירי של איש ביטחון ישראלי לאחר יידוי אבנים לעבר מטיילים בטיול לא מאושר בשטח B.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.