יקבל מהביטוח 640 אלף שקל אף שתועד עובד ומטפס

צעיר שנפגע בתאונת דרכים וטען לנכות תפקודית צולם ע"י "הפניקס" סוחב גלשן, מרים מוטות, קודח ועוד. אבל שופט קבע שהתיעוד לא שולל פגיעה עתידית בשכרו
בית משפט השלום בראשון לציון פסק לאחרונה פיצויים בסך כ-640 אלף שקל לצעיר שנפצע בתאונת דרכים ביוני 2022, למרות שתועד מבצע עבודות פיזיות. השופט ניר גנצ'רסקי קבע כי אף שהתובע המשיך לעבוד ואף השביח את שכרו, הנכויות שנותרו לו עלולות לפגוע בכושר השתכרותו בעתיד. הצעיר, שעבד כמתקין אלומיניום וניהל עסק לציוד לבעלי חיים, נפגע בצוואר, בגב, בראש ובאוזניים בתאונה, ונקבעה לו נכות רפואית משוקללת של 16.86% בתחומי האורתופדיה, אף-אוזן-גרון ונוירולוגיה.
העובדה שהתובע מצליח לבצע עבודה פיזית אינה מלמדת בהכרח כי הוא עושה כן ללא מגבלה או ללא מחיר תפקודי.
חברת הביטוח "הפניקס" טענה כי אין קשר סיבתי בין פגיעותיו לתאונה והציגה סרטונים שבהם נראה התובע מבצע פעולות פיזיות, אך בית המשפט קבע כי התיעוד אינו שולל את השפעת הנכויות על יכולתו לעבוד לאורך זמן. הפיצויים נפסקו בגין גריעה מכושר השתכרות עתידי, הפסדי פנסיה, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות, נסיעות וכאב וסבל, בתוספת שכר טרחת עורך דין.
© כל הזכויות על הכתבה המקורית שמורות למקור. דין אונליין מציג כותרת, תקציר וקישור בלבד. דירוג האובייקטיביות מחושב אוטומטית ומהווה הערכה בלבד.
דיון
אין עדיין תגובות — היו הראשונים להגיב.